Terrortrusler mot hippieparadis og norsk chartersted

Gammelt nytt, mener norsk UD. Stort lørdagsmarked i Goa avlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Indiske myndigheter har i dag for første gang bekreftet at hippie-paradiset Goa og turiststedene langs kysten sør for Mumbai er i søkelyset til internasjonale terrornettverk tilknyttet al-Qaida.

Storavisa Times of India har saken som toppoppslag i kveld norsk tid.

Over 100 norske charterturister er for øyeblikket på den indiske vestkysten, men verken charterselskapet Apollo reiser eller Utenriksdepartementet går for øyeblikket ut med advarsler til nordmenn.

I dag ble et stort lokalt lørdagsmarked avlyst.

Ambassaden i New Dehli og Utenriksdepartementet hjemme har sett saken i Times of India i kveld.

Regjeringsnotat

Tidligere i dag gikk nyhetsbyrået Press Trust of India ut med et notat fra en lokal, navngitt regjeringskilde om at myndighetene har konkrete informasjoner om spesifikke terrormål.

Goa er Indias minste delstat, og har 105 kilometer strender sørover fra Mumbai med stort innrykk av turister fra hele verden.

<strong><b> HIPPIE-PARADIS:</strong> </b> Hippiene oppdaget Goa-kysten på 1970-tallet. Noen har aldri reist hjem -og vestlige charterturister har kommet etter. Her Mendrem Beach i solnedgang. Foto: AFP/SCANPIX.
HIPPIE-PARADIS: Hippiene oppdaget Goa-kysten på 1970-tallet. Noen har aldri reist hjem -og vestlige charterturister har kommet etter. Her Mendrem Beach i solnedgang. Foto: AFP/SCANPIX. Vis mer

- Ikke dagsaktuelt

- Disse medieoppslagene og den informasjonen vi har forøvrig, tilsier ikke at vi står overfor konkrete, dagsaktuelle nye trusler. Oppslagene danner ikke grunnlag for endring i reiserådet for India. Vi følger imidlertid situasjonen nøye, og ber reisende å følge de sikkerhetsrådene som blant annet er lagt ut på ambassadens hjemmeside, sier vakthavende pressetalsvakt Haakon Svane i Utenriksdepartementet til Dagbladet.no.

Han minner også om at norske reisende kan registrerere seg hos ambassaden for å bli informert om endring i situasjonen.  

- Hvor for tror dere et stort indisk medium har slått opp denne saken i kveld?

- Vi registrerer at dette ligger på topp i Times of India i kveld og forstår at det er stor oppmerksomhet i India om alle typer terrorrelaterte forhold nå, sier pressetalsvakt Haakon Svane.

Et notat fra en lokal regjeringskilde i delstaten Goa refererer blant annet til en internasjonal filmfestival (IFFI), som startet allerede 22. november - altså fire dager før terroren startet i Mumbai.

Apollo Reiser har 110 charterturister på Goa-kysten nå og sender ned et nytt fullsatt fly før jul.

Mye rykter - marked stengt

Terrortrusler mot hippieparadis og norsk chartersted

Informasjonssjef Hege Begby har vært i kontakt med selskapets lokale agent i kveld etter medieoppslagene.

- Det går mye rykter, men myndighetene har ikke gått ut med noen advarsler lokalt. I dag ble imidlertid et stort lørdagsmarked i delstaten Goas hovedstad Panaji avlyst. Det er det eneste konkrete våre folk har fanget opp i dag om sikkerhetssituasjonen, sier informasjonssjef Hege Begby i Apollo til Dagbladet.no.

Da hun var i kontakt i går med den indiske agenten og Mumbai-kontoret til Apollos sveitsiske eierselskap, fikk hun inntrykk at at indiske myndigheter er generelt opptatt å gi inntrykk av at politiet har kontroll. 

Myndighetene er redd for at  utlendinger  har fått et negativt inngtrykk av indisk politi under Mumbai-aksjonene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer