Terrortrusler mot Italia

Al-Qaida-grupper ber italienerne skaffe seg likposer og kister.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Al-Qaida-gruppene krever at Italia trekker sine styrker ut av Irak og at statsminister Silvio Berlusconi blir fjernet. Truslene er fremsatt via meldinger på en islamistisk nettside. I en melding fra en gruppe kalt Khalid Ibn al-Walid-brigaden, blir Italia bedt om å trekke ut alle sine soldater fra Irak.

- Hør, italienske folk. Lederne deres har deltatt i krigen mot Irak og sendt soldater og våpen til landet vårt. Vi advarer dere for siste gang og ber dere om å trekke dere ut av Irak, står det i uttalelsen fra gruppen som hevder å være tilknyttet terrornettverket al-Qaida.

- Hvis myndighetene deres ikke adlyder, blir svaret en rekke bilbomber, heter det videre i uttalelsen.

- Vi har sendt beskjeder til italienske myndigheter også tidligere, men det eneste språket de skjønner, er tydeligvis blod og hellig krig. Vi anbefaler dere å gå til anskaffelse av likposer og kister til å legge de døde i, avslutter brigaden.

I en annen melding fredag fra en gruppe som kaller seg Abu Hafs al-Masri-brigaden, blir Italia bedt om å kaste statsminister Silvio Berlusconi.

- Dette er den siste advarselen til det italienske folk. Enten så kvitter dere dere med den udugelige Berlusconi, eller så vil vi i sannhet brenne Italia, står det i meldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer