Terrortrussel mot New York

Trusselen er «troverdig» og er rettet mot tiårsmarkeringen av 11. september.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekstra politistyrker er sendt ut til nøkkelsteder som tunneler, t-bane og bruer i New York, sa byens ordfører Michael Bloomberg etter at informasjon om en ny terrortrussel ble kjent i natt norsk tid.

Amerikanske myndigheter jager for øyeblikket tre personer som mistenkes for å stå bak trusselen, ifølge en anonym kilde nyhetsbyrået Reuters har snakket med.

Skjerpet beredskap - Det er riktig at det foreligger spesifikk og troverdig, men ubekreftet informasjon om en trussel, sier sikkerhetsdepartementets talsmann, Matt Chandler.

Selv om landets terrorberedskap allerede er skjerpet så beordret president Barack Obama nok en opptrapping som følge av den nye trusselen.

Chandler sa at det er vanlig at USA mottar terrortrusler rett før store begivenheter.

- Likevel tar vi alle trusselmeldinger alvorlig og vi vil fortsette å gjøre alt som er nødvendig for å dempe enhver slik trussel, sa Chandler.

Usikkert hvor Trusselen skal rette seg mot Washington D.C. og New York, som begge ble rammet av angrepene 11. september 2001, som drepte nærmere 3000 mennesker.

New York-ordføreren understreker at trusselen ennå ikke er bekreftet. Han mener det ikke er nødvendig at byens innbyggere forandrer sine rutiner, men oppfordrer alle til å rapportere til politiet hvis de ser noe mistenkelig.

Søndag markerer USA at det er ti år siden terrorangrepet mot World Trade Center.

(NTB)