Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrortrussel mot Norges ambassade i Kabul

Ambassaden fikk vite om den i dag. Ble utformet før angrepet mot hotell Serena.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KABUL (Dagbladet.no): Den norske ambassaden i Kabul mottok i dag en direkte trussel om terrorangrep.

Ambassaden fikk meldingen om trusselen i formiddag afghansk tid fra afghanske myndigheter.

I terrortrusselen, som skal ha vært utformet før terrorangrepet mot Hotell Serena mandag i forrige uke, nevnes den norske ambassaden sammen med tre-fire andre ambassader, tre hoteller og et par afghanske institusjoner i Kabul.

- Mer konkret
- Vi har tidligere mottatt flere trusler mot ambassaden. Det som er litt spesielt er at denne meldingen virker noe mer konkret og underbygd enn de tidligere, sier militærrådgiver Terje Skjølsvik ved den norske ambassaden i Kabul. 

Dagbladet.nos journalist ankom den norske ambassaden sammen en rekke andre nordmenn bosatt i Kabul en time etter at terrortrusselen var mottatt i dag. På tross av den alvorlige trusselen valgte ambassaden ikke å stenge. 

Det er ikke gitt konkret beskjed om hvordan type angrep som kan bli rettet mot den norske ambassaden. 

Venter flere trusler

- Det virker som om denne trusselen er kommet før angrepet på Serena. Jeg har ingen formening om hvorfor Norge nevnes spesielt. Vi er redde dette kommer til å bli normalsituasjonen i Kabul. Skal vi operere, må vi være i stand til å operere selv om vi har en generell trussel mot oss.

AMBASSADEN I KABUL: Trues av terrorister. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
AMBASSADEN I KABUL: Trues av terrorister. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer

- Selv om vi nå står oppført som et mål, tror jeg ikke det kommer til å forandre så mye måten vi jobber. Vi har allerede iverksatt en del tiltak basert på den generelle trusselsituasjonen i Kabul. Det har vært en gradvis innskjerping, sier Skjølsvik, som sier ambassaden venter flere terrortrusler framover.

- Er det fordi sikkerhetssituasjonen i Kabul blir gradvis verre at dere venter flere trusler, eller fordi norske soldater er i Afghanistan?

- Vi er vestlig og den generelle sikkerhetssituasjonen blir verre og verre i Kabul, sier Skjølsvik.

- Hva er din oppfordring til nordmenn i Kabul?

- De bør holde seg unna restauranter, unngå å gå rundt åpentlyst og være generelt oppmerksomme. Det å holde lavest mulig profil er kanskje den beste sikkerheten, sier Skjølsvik.

Etter terrorangrepet sist uke har det hersket en svært spent stemning i Kabul.

I går skal det ha blitt framsatt nye trusler mot restauranter som serverer alkohol og som hyppig besøkes av vestlige gjester. Internasjonale utviklingsorganisasjoner har gitt sine ansatte forbud mot å gå ut om kveldene.

image: Terrortrussel mot Norges ambassade i Kabul
ANGREPET I FORRIGE UKE: Hotell Serena.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media