Terrortrusselen kostet 77,5 millioner

Ekstrabevilging fra Regjeringens etter sommerens aksjon.

 PRESSEKONFERANSE 31. JULI 2014:  Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, PST-sjef Benedicte Bjørnland og politidirektør Odd Reidar Humlegård  oppdaterer informasjon om trusselbildet i sommer.
Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.
PRESSEKONFERANSE 31. JULI 2014: Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen, PST-sjef Benedicte Bjørnland og politidirektør Odd Reidar Humlegård oppdaterer informasjon om trusselbildet i sommer. Foto: Berit Roald, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen har fremmet forslag om tilleggsbevilgninger for til sammen 77,5 millioner kroner for å dekke kostnader ved håndteringen av terrortrusselen mot Norge i sommer.

Store politi- og forsvarsressurser ble satt i sving i sommer etter at PST fikk melding om en konkret terrortrussel mot Norge.

- Dette har jo en kostnadsside. Proposisjonen som vi fremmet i dag dekker de vesentligste ekstrautgiftene, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Sammen med finansminister Siv Jensen (Frp) foreslår han tilleggsbevilgningene i årets statsbudsjett. De vil gi 61,3 millioner kroner til politiet, 4,6 millioner kroner til PST og 7,5 millioner kroner til forsvaret for å dekke ekstrautgiftene, blant annet knyttet til overtid, reiseutgifter og tilbakekalling av personell fra ferie.

- Som vi varslet i sommer, fremmer vi nå forslag om tilleggsbevilgninger slik at den økte beredskapen ikke skal gå ut over ordinær virksomhet, sier Jensen.

(NTB).