Terrortrusselen mot Norge redusert

Den økte beredskapen kommer til å nedjusteres gradvis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiets sikkerhetstjeneste (PST), Politidirektoratet og Justisminister Anders Anundsen bekreftet på en pressekonferanse i dag at trusselberedskapen vil bli nedtrappet til samme nivå som før terrortrusselen ble kjent torsdag i forrige uke.

- Det har vært en løpende utvikling den siste uka, og det er ikke noe distinkt forskjell fra i går til i dag, men det har vært en gradvis reduksjon i trussebildet, sa PST-sjef Benedicte Bjørnland.

Hun ville ikke gi noen spesifikke detaljer rundt hva som gjorde at terrortrusselen nå er nedjustert.

- Vi går ikke inn og lager hypoteser om hvorfor vi mener trusselen er redusert, men det samlede informasjonsbildet sier at dette ikke kommer til å skje.

Redegjorde PST-sjef Benedicte Bjørnland redegjør for trusselen om at formålet var å gjennomføre terrororganisasjonen mot Norge.

En terroraksjon skulle skje i løpet av få dager, var opplysningene i trusselen, sier hun, men sier den ikke var verifisert eller videre spesifisert.

- De innledende undersøkelsene styrket troverdigheten, og forrige torsdag utløp fristen seg. Derfor iverksatte vi en rekke forebyggende sikkerhetstiltak. At de var så synlige, var én av grunnene til at vi valgte å opplyse, sa Bjørnland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer