- Terrortrusselen skremmer

Premier League-klubben Manchester United styrker sikkerheten rundt sine hjemmekamper etter terrorarrestasjonene i England. - Det er skremmende, sier United-stjernen Ole Gunnar Solskjær til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MANCHESTER (Dagbladet): Tusenvis av fotballsupportere ble kroppsvisitert før de kunne gå inn på tribunen på klubbens hjemmebane Old Trafford i går. Ifølge avisa The Sun skal flere av de ti personene som mandag ble arrestert i Manchester-området, ha planlagt en terroraksjon mot klubben. Manchester United avkreftet påstander om at de skal ha blitt orientert om dette. Samtidig oppgraderte klubben sikkerheten på sin hjemmebane Old Trafford.

- Jeg kjenner saken bare gjennom mediene og det jeg har lest er skremmende. Samtidig ser man at det er en årsak til at man har sikkerhetstiltak rundt en fotballklubb, sier Manchester United-spilleren Ole Gunnar Solskjær.

- Betryggende

Det var en litt annerledes stemning i gatene rundt Old Trafford i går kveld foran klubbens hjemmekamp mot Premier League-kollega Charlton. De gule politivestene dominerte gatebildet, og aviskioskenes salgsplakater minnet alle på terrortrusselen.

- Samtidig er det betryggende at det er foretatt arrestasjoner. Det viser at politiet jobber med problemstillingen, sier Solskjær.

- Har dere snakket mye om dette i spillergruppa?

- Det har selvsagt vært snakket om, men uten noen dramatikk.

Under gårsdagens kamp kom speakeren til stadighet med henstillinger til publikum angående sikkerhet. Supporterne ble oppfordret til å være tidlig ute foran kampen mot Liverpool, fordi sikkerhetstiltakene vil gjøre at det vil ta lengre tid enn normalt å fylle stadion. Det ble også advart mot videresalg av billetter. Avisene har skrevet at flere av de terrormistenkte hadde kjøpt billetter til lørdagens kamp, og at de var plassert rundt om på den store stadion.

Bekymrede supportere

Manchester United er en av verdens største og mektigste fotballklubber. For store deler av befolkningen i byen er klubben også deres store stolthet.

Hver hjemmekamp er fylt til siste sete. Før kampene er gatene fulle av 68000 fotballsupportere. Mange er bekymret.

- Det er ikke noe gøy å tenke på. Det er mer stille her i dag. Inne på stadion sitter man veldig tett. Det er ekkelt å tenke på at flere av de arresterte skal ha kjøpt billetter til lørdagens hjemmekamp mot Liverpool, sier fotballsupporter Kristine Fryjordet til Dagbladet.

Hun har vært over 20 ganger på Trafford for å følge favorittklubben. I går var det litt annerledes.

- Før kampen var vi i The Red Cafe. Terroroppslagene var det store samtaleemnet. Mye av munterheten som pleier å være der, var ikke der i dag, sier hun.

Andre supportere gikk rundt i gatene og snakket om bin Laden og terrorbomber i stedet for kveldens lagoppstilling og resultat.

Terror var målet

Siden 9. november i fjor har britisk politi gjort en rekke arrestasjoneruten at det har blitt tatt ut tiltale for alvorlige forhold mot noen av de arresterte. Samtidig har terrororganisasjoner signalisert at Storbritannia kan være det neste målet. Selv om grunnlaget for de arrestasjonene i Manchester-området foreløpig er uklart, er det ingen tvil om at politiet mener at de arresterte har tilknytning til terrormiljøer.

- Dette er en antiterroraksjon. Aksjonen ble gjennomført i samarbeid med sikkerhetsstyrker og antiterroravdelingen ved Metropolitan Police, sier assisterende politisjef Dave Watson i Manchester-politiet til avisa The Guardian.

Gårsdagens omfattende sikkerhetstiltak viser hvordan toppklubben frykter terrortrusselen.

STRENG KONTROLL: Manchester Uniteds supportere ble oppfordret til å være tidlig ute foran kampen mot Liverpool i går, fordi det ville ta lenger tid enn normalt å fylle stadion på grunn av alle sikkerhetstiltakene.
TILSKUER: - Det er betryggende at det er foretatt arrestasjoner. Det viser at politiet jobber med problemstillingen, sier Ole Gunnar Solskjær om trusselen.