Terrorvarsel i USA

NEW YORK (Dagbladet.no): Amerikanske myndigheter skjerpet i går kveld sitt varsel til borgerne om mulige nye terroraksjoner. En al-Qaida-topp har fortalt om planlagte aksjoner mot mål i USA i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Terrorvarselet har bltt skjerpet fra kode gul til kode oransje, melder amerikanske medier.

- Avhør av al-Qaida-folk har frambrakt informasjon om planlagte terroraksjoner på årsdagen for 11. september, sa justisminister John Ashcroft på en pressekonferanse i kveld.

Han sier at etterretningsrapporter har indikert muligheten for bilbomber og andre mindre avanserte angrep mot amerikanske mål utenlands.

Truslene vi har fanget opp nylig minner om truslene vi fanget opp før den 11. september i fjor, sa president George Bush under et besøk i den afghanske ambassaden i Washington i kveld.

Stengte ambassader

- Sprengstoff er samlet av flere celler i Sørøst-Asia, der en selvmordsbomber også skal være klar til å angripe et fly.

Ashcroft opplyste at fire ambassader er stengt. Han understreket at etterretningstjenestenes informasjoner ikke har avdekket 100 prosent sikre terrorplaner. Det er grunnen til at alarmnivået ikke er økt til rødt, som er høyeste grad av beredskap. Varselsystemet har fem grader og tilhørende fargekoder. Laveste faregrad er grønt. Deretter følger blått, gult, oransje og rødt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer