Terry (20) onanerte på cella – ble dømt

Innsatte har ikke rett på privatliv i Florida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Terry Lee Alexander (20) gjorde det mange gjør nå og da: Han satt alene på sengekanten og onanerte. Problemet var at han befant seg i et fengsel i Florida og ble overvåket av den kvinnelige fengselsbetjenten Coryus Veal, som anmeldte ham for usømmelig atferd.

Nå er Terry dømt til 60 dagers fengsel – men han risikerte opptil et år for foreteelsen, melder AP.

Veal har anmeldt sju andre innsatte for onani i løpet av de seks siste månedene, og sier hun har observert Terry onanere via overvåkingskamera ved to andre tilfeller.

Sheriffen i Broward fylke oppfordrer betjenter til å anmelde tilfeller som Terrys, for bokstavelig talt å ta lysten til å onanere fra de innsatte.

– Privatliv er en av rettighetene de innsatte frasier seg i fengsel, sier Elliot Cohen, en talsmann for sheriffens kontor.

Terrys forsvarer Kathleen McHugh framholder at han ikke har gjort noe galt, og peker på at han var alene i cella, som ikke er åpen for offentligheten.

– Jeg tror myndighetene er blitt skrudd. Skjer det så lite kriminalitet for tida at de må påtale onani? sier advokaten, som under juryutvelgelsen ba de dem av 17 kandidatene som aldri hadde onanert, om å rekke opp hånda. Ingen hender kom i været.

Terry soner fra før en tiårsdom for væpnet ran.