Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terry (73) kjente det nappet i lina:
- Jeg ble kastet rundt og slått over ende

Kom fra det med oppsvulmet arm. 

HOPPET OM BORD: En hvithai hoppet i helga opp i fiskerbåten til 73 år gamle Terry Selwood fra Australia. Foto: AP / NTB Scanpix
HOPPET OM BORD: En hvithai hoppet i helga opp i fiskerbåten til 73 år gamle Terry Selwood fra Australia. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En australsk fisker ble slått over ende da en hvithai plutselig hoppet om bord i båten hans.

Terry Selwood (73) ante fred og ingen fare da det nappet litt i den ene av hans to fiskeliner i båten hans utenfor Evans Head på nordkysten av delstaten New South Wales i helgen.

Den 2,7 meter lange hvithaien hoppet i helga om bord i 73-åringens båt. Foto: AP / NTB Scanpix
Den 2,7 meter lange hvithaien hoppet i helga om bord i 73-åringens båt. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

Selwood satt på en kjøleboks da det nappet litt i den ene.

- Av rent instinkt løftet jeg høyrearmen min. Underarmen ble truffet av noe. Jeg ble kastet rundt og slått over ende. En hai lå ved siden av meg. Jeg så over mot den og tenkte: «åh, en pokkers hai». Så jeg forsøkte å kaste meg over den mens den dasket rundt overalt, sier Selwood.

Selwood hoppet deretter opp på båtens rekke mens han holdt seg fast i metallstengene som holder presenningen oppe.

- Jeg ga den ingen mulighet til å se meg i øynene. Jeg ønsket bare å komme meg opp på rekken fordi haien dasket rundt seg som en gal. Selv ikke Lyn Gordon ville ha klart å ta meg, sier den selvsikre 73-åringen.

Selwood ringte til kystvakten. De tok med seg fiskeren, men lot haien ligge igjen. Selwood ble fraktet i land med oppsvulmet arm.

Det er uklart hvorfor den 2,7 meter lange og 200 kilo tunge hvithaien kastet seg om bord i den 4,5 meter lange båten.

- Den gjorde ingen skader på båten, men knuste gjenstander som lå i veien. Men det er forståelig, for dette var en vill skapning utenfor komfortsonen sin, sier Selwood.

(NTB)

Hele Norges coronakart