Tesla avduket sin nye super-SUV i natt: - Den kommer til å skremme både barna og bikkja

Ukjent pris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka fem i natt avduket Tesla sin nye super-SUV til et lite knippe kunder som har forhåndsbestilt Model X, og i sedvanlig Tesla- og Elon Musk-stil var det hele svøpt i en liten dose mystikk i forkant.

Tesla-grunderen twitret selv om lanseringen på tirsdag, og la ved bildet du kan se øverst i artikkelen.

Det var likevel ikke veldig hemmelig hvordan bilen vil se ut, da flere prøvemodeller har blitt vist tidligere. Unnfangelsen til Model X har nemlig vært mer preget av problemer enn mystikk.

Forsinkelser Etter planene skulle Teslas nye familiebil bli å se på veiene allerede i 2013, men etter å ha støtt på en rekke problemer med både produksjon og design, har lanseringen blitt utsatt gjentatte ganger.

Det har ikke kommet noen offisiell forklaring fra produsenten på hva ligger til grunn for forsinkelsene, men mange har spekulert i at det er «måkevingedørene» som har noe av skylda.

På grunn av at disse er festet på taket, vil det by på utfordringer med tanke på sikkerhet dersom bilen skulle bli truffet fra siden, og det skal også ha vært problemer knyttet til festene til dørene.

Andre har spekulert i at det er bilens rekkevidde og motorens kapasitet når det kommer til å trekke tung last som har skapt trøbbel, men alt dette - dersom det var det som var problemene - virker nå å være løst.

Ukjent pris Hva bilen vil koste på det norske markedet er foreløpig usikkert, men ifølge Dagens Næringsliv kan nordmenn forhåndsbestille den nyeste Teslaen mot et depositum på 31 000 kroner.

De skriver derimot at den mest sannsynlig vil være i det øvre prissjiktet, og sammenlikner den med firehjulstrekkvarianten av sedan-versjonen Model S.

Med den kraftigste motoren koster denne nærmere én million kroner om man inkluderer det meste av ekstrautstyr.

Det amerikanske nettstedet marketwatch.com opererer med en pris mellom 1.1 og 1,2 millioner kroner i USA.

- Vil skremme bikkja og barna Men selv om Model X er noe større enn flere av de andre bilene i Teslas sortiment, er den ikke treg av den grunn.

Dersom man velger modellen med «Ludicrous Mode», er det ventet at bilen vil gå fra 0 til 100 på 3,2 sekunder.

Som The Verge så fint beskriver det: - Den kommer til å skremme bikkja, barna, vennene deres og alt annet.

Bilen vil også ha sju seter fordelt over tre seterader, den vil ha firhjulstrekk og det vil være den siste bilen av det dyre slaget som Tesla lanserer på en stund. Neste prosjekt, Model 3, er ventet å bli en bil som vil være prismessig tilgjengelig for de store massene.

DØRER: Et bilde fra 2013 av Model Xs karakteristiske dører. Foto: AP Photo/Paul Sancya / NTB Scanpix
DØRER: Et bilde fra 2013 av Model Xs karakteristiske dører. Foto: AP Photo/Paul Sancya / NTB Scanpix Vis mer