FARTSGLEDE: Tesla har overgått seg ved å lansere en ny farts-modus som skal øke akselarasjonen ytterligere. Foto: Safdawas
FARTSGLEDE: Tesla har overgått seg ved å lansere en ny farts-modus som skal øke akselarasjonen ytterligere. Foto: SafdawasVis mer

Tesla blir enda raskere: Skal gå fra 0-96 km/t på 2,8 sekunder

Bilgiganten overgår seg selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I år kom Tesla ut med Model S P85D, som pumper ut 700 hestekrefter og går fra 0 til 100 på 3,2 sekunder med sin Insane Mode-knapp. Det er det samme som Ferrari og Lamborghini kan by på.

Men i går lanserte El-bilgiganten Tesla sin Ludicrous Mode for alle fartsfrelste Tesla-eiere. Det er en knapp i bilen som gjør det mulig å gå fra 0-96 km/t på latterlige 2,8 sekunder. 

Oversatt til norsk: Fra «sinnsyk» til «latterlig» høy fart.

Ikke billig Den nye oppdateringen vil koste nye Tesla-eiere 10 000 dollar, omlag 80 000 kroner, og vil få bilen til «å fly på veien», ifølge Tesla-gründer Elon Musk.

Bilen vil akselerere 1,1 ganger raskere enn tyngdekraften.

- Det er raskere enn å falle, sa Musk på pressekonferansen.

Nåværende eiere av P85D vil være i stand til å oppgradere sine kjøretøy, men må punge ut med 5000 dollar, omlag 40 000 kroner. Det vil også være mulig å oppgradere kjørelengden på bilen med 6 prosent, men det vil koste 3000 dollar.

Bestiller du din Model S med dette utstyret, får bilen navnet P90D. Det blir den nye toppomodellen i Tesla-familien. Enn så lenge.

Varslet ny bil Videre fortalte Musk at bileierne elsker Teslas Insane Mode, men at ingen hadde bedt om noe enda bedre.

- Vi drøftet hvordan vi kunne overgå Insane Mode og bestemte oss for at Ludicrous Mode må bli det neste skrittet.

Han hintet også til en ny bil med enda raskere akselerasjon, men at den ikke ville bli lansert før om fire år.

- Det er selvfølgelig en modus som er raskere enn Ludicrous, men den er reservert for neste generasjons Roadster. Modusen skal hete Maximum Plaid