Tesla i grøfta på E6: - Kom fortumlet ut med Birken-startnummer på seg

Ulykken førte til forsinkelser i flere timer.

I GRØFTA: Denne bilen kjørte i ettermiddag i Grøfta på E6 ved Biri i Oppland. Heldigvis gikk det bra med sjåføren. Foto: Privat
I GRØFTA: Denne bilen kjørte i ettermiddag i Grøfta på E6 ved Biri i Oppland. Heldigvis gikk det bra med sjåføren. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag gikk Birkebeinerløpet av stabelen fra Birkebeiner skistadion til Lillehammer. Rundt 8000 mennesker var i aksjon i de ulike klassene lørdag. Det betyr også ekstra mye biltrafikk på E6 sørover fra OL-byen.

Men på vei sørover i ettermiddag ble det full stopp på E6 ved Biri etter en utforkjøring.

Vrakdeler strødd

Litt før klokka 16.00 i ettermiddag fikk politiet melding om ulykken.

- Det var en bil som hadde havnet i grøfta. Det var først meldinger om at bilen hadde dratt med seg noen lyktestolper på veien, men det viste seg at noen rekkverk var kjørt ned, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad i Innlandet politidistrikt til Dagbladet.

Bilen, en svart Tesla Model S, ble totalvrak. Bildene fra stedet viser de store materielle skadene. Fronten på bilen er helt knust, og på jordet langs hovedveien på vestsida av Mjøsa lå vrakdelene strødd.

Utrolig nok gikk det bra med sjåføren.

- Vi har fått opplyst at det gikk greit med sjåføren, sier Svarstad.

- Skjente plutselig ut

BERGET: Bilen ble til slutt hentet av bergingsbil. Foto: Emilie Klev Bergheim
BERGET: Bilen ble til slutt hentet av bergingsbil. Foto: Emilie Klev Bergheim Vis mer

Det er ukjent hva som er årsaken til utforkjøringen. Ingen andre biler eller personer var involvert i ulykken.

- Det er ikke sagt noe om hva som var årsaken. Det er ikke mistanke om promille eller noe annet nå. Vi har avhørt vitner og sjåføren, og det blir opprettet undersøkelsessak, sier Svarstad.

Politiet vet foreløpig ikke hvordan ulykken skjedde.

- Kjørte sjåføren på autopilot?

- Det er det foreløpig ikke sagt noe om, så det vet vi ikke. Saken vil bli etterforsket videre av Lillehammer politistasjon, så det kommer trolig fram i avhør hva som har skjedd her, sier Svarstad.

Dagbladet har snakket med et vitne som kom like bak Teslaen som kolliderte.

- Plutselig skjente bare bilen ut før den fikk sleng og havnet ut i grøfta. Den tok med seg autovernet og fikk store skader, sier kvinnen som kjørte like bak.

Saken fortsetter under videoen!

KØ: Han gjør sitt ytterste for å stoppe toget etter at bommen gikk ned mens han sto i kø. Dette ble resultatet. Video: NTB/Scanpix Vis mer

I Birken-startnummer

Selv om det umiddelbart kunne se ut som om sjåføren var skadd, basert på den harde medfarten bilen fikk, ble vitnene til slutt meget overrasket.

- Plutselig tråkker sjåføren fortumlet ut i sokkelesten med Birken-startnummer på seg, sier vitnet til Dagbladet.

VRAKRESTER: Vrakrestene lå strødd på jordet langs E6. Foto: Emilie Klev Bergheim
VRAKRESTER: Vrakrestene lå strødd på jordet langs E6. Foto: Emilie Klev Bergheim Vis mer

Også et annet vitne forteller til Dagbladet at mannen hadde startnummer på seg da han kom ut av bilen.

Ulykken førte til store forsinkelser i trafikken sørover, og vitnet Dagbladet snakker med, ble stående i nesten to timer. Trafikken sto fra kommunegrensa Gjøvik/Lillehammer og videre sørover.

Det er midtdeler på stedet, noe som gjør bergingsarbeidet langt vanskeligere fordi det sto hundrevis av biler i kø bak den forulykkede Teslaen.

Omkjøring foregikk via gamle E6, men de som allerede sto i køen, hadde ingen anledning til å komme fram. Rundt 17.30 ble veien igjen åpnet for fri ferdsel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer