Tesla kan bli utestengt fra Henry Fords hjemstat Michigan

Ny lov kan stikke kjepper i hjulene for elbilen Tesla.

VIL SELGE SELV: Tesla Motors-sjef Elon Musk foretrekker at selskapet selv selger sine Tesla-biler gjennom sitt eget salgsapparat. Det har skaffet Tesla problemer i Michigan og bilbyen Detroit. Foto: Reuters/Toru Hanai
VIL SELGE SELV: Tesla Motors-sjef Elon Musk foretrekker at selskapet selv selger sine Tesla-biler gjennom sitt eget salgsapparat. Det har skaffet Tesla problemer i Michigan og bilbyen Detroit. Foto: Reuters/Toru Hanai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Michigan - med bilbyen Detroit og Henry Ford - lå fremst i løypa da privatbilismen revolusjonerte USA og resten av verden i forrige århundre.

Derimot ser den amerikanske delstaten ut til å bli liggende etter i de velståendes race for å skaffe seg en luksus-elbil.

Nektes direktesalg Guvernør Rick Snyder har nå bare noen dager på å avgjøre om han skal signere en ny lov som vil nekte produsenten å selge elbilen Tesla i det som engang var bilindustriens Mekka.

Nyhetsbyrået Bloomberg skriver at fristen går ut 21. oktober.

Ifølge Detroit News vil den nye loven forby bilfabrikanter å selge biler direkte til en enkeltkunde på annet vis enn gjennom en selger med franchise.

Teslas toppsjef Elon Musk, en av selskapets grunnleggere, har ifølge Bloomberg sagt at Teslas «unike natur» gjør at det er best å selge luksus-elbilen gjennom Teslas eget salgsapparat, med egne bilforretninger.

Det liker de tradisjonelle bilforhandlerne naturlig nok dårlig.

- I ly av mørket Detroit News skriver at Michigans bilforhandlerforening, Michigan Automobile Dealers Association, har hatt en hånd på rattet i å få inn den aktuelle passusen i det nye lovforslaget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer