Tesla-krise: Mystisk bil i full fyr og aksjene stuper

«Super-el-bilen» i hardt vær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): El-bil-produsentene Tesla Motors fikk en smell på Nasdaq-børsen i New York etter at en video av en brennende Tesla ble spredt på nettet.

I tillegg senket flere analytikere deres anbefalinger for aksjen fordi mange mener at aksjekursen kommer til å være meget følsom for forsinkelser og eventuelle problemer med produksjonen av deres nye Model X.

I går gikk bilfirmaet ned med hele seks prosentpoeng på aksjemarkedet. Det skal sies at Tesla Motors har hatt et veldig bra år på børsen med en oppgang på over 500 prosent.

Los Angeles Times skriver at noe av grunnen til dette børsfallet er videoen som du kan se øverst i saken.

Videoen ble først publisert på nettstedet Jalopnik.

Full fyr Avisa skriver at selskapet bekreftet at bilden som står i full fyr på en vei ved Seattle er en Tesla S-modell.

Ifølge AP var det vanskelig for brannmannskapet å slokke brannen på grunn av batteriet.

Sjåføren tror han hadde kjørt over noe metallrester på veien, så han kjørte til siden. Deretter kjente han at det luktet brent og bilen tok fyr under panseret.

Han kom fra ulykken uskadd.

Totalskadd Selskapet hevder at det er ingen indikasjoner på at årsaken til brannen har noe med batteriet å gjøre.

Liz Jarvis-Shean, talsperson i Tesla, mener at brannen kom av metallrestene på veien.

- På grunn av brannen er det vanskelig å se hvilke skader bilen fikk av å kjøre over metallrestene, sier Trooper Chris Webb i Washington State Patrol.

Omdiskutert el-bil Det har vært mye omtale rundt el-bilen Tesla. I februar skrev The New York Times en kritisk artikkel om Tesla Model S.

Det amerikanske mediehuset påsto at bilen ikke tåler kulde og at den har kortere rekkevidde enn hva fabrikken oppgir, selv om sjåføren velger å spare på strømmen ved å fryse framfor å bruke varmeapparatet.

Dette svarte firmaet på som regn løgn og de mener at The Times forfalsket resultatene. CNN støttet forklaringen til Tesla som la ut på nøyaktig samme reise som The Times-journalisten, men fikk et helt annet resultat enn hva New York-journalisten fikk.

I mai i år fikk firmaet en solid opptur da det uavhengige amerikanske forbrukermagasinet «Consumer Reports» kåret Tesla Model S til «verdens beste bil». Bilen fikk 99 av 100 poeng i en test utført av magasinet.