Tesla-Musk vil lage høyhastighets- internett med satellitter

For å finansiere sin egen Mars-satsing.

STORE PLANER: Tesla-sjef Elon Musk. Foto: REUTERS / Rebecca Cook / NTB scanpix
STORE PLANER: Tesla-sjef Elon Musk. Foto: REUTERS / Rebecca Cook / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tesla-sjef Elon Musk har store ambisjoner.

Han vil ut i verdensrommet. Og som en del av den prosessen ønsker han å utvikle et system med høyhastighetsinternett fra satellitter. Musk selv varslet ideen i et intervju med Bloomberg før helga.

Lukket møte På et lukket arrangement i Seattle i helga lettet han ytterligere litt på sløret. Ifølge Seattle Times fortalte han der at planen med satellittene er å skaffe inntekter til å finansiere romsatsingen og sørge for at det blir mulig å reise til Mars.

Ifølge Business Insider er Google villige til å investere og samarbeide med Musk om satellittprosjektet. SpaceX-prosjektet skal i avtalen være verdsatt til 10 milliarder dollar.

Teknologigigantene ønsker å tilby nett med fiberhastighet. Og ved å bruke satellitter håper de å kunne gi befolkningen i områder som i dag har skrall nettdekning muligheten til å koble seg på med samme hastighet som i mer tettbygde strøk.

Som Tek.no beskriver, ser Musk for seg hundrevis av satellitter i en høyde på beskjedne 1200 kilometer, noe som er langt nærmere jorda enn tradisjonelle kommunikasjonssatellitter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.