Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tesla-Musk vil lage høyhastighets- internett med satellitter

For å finansiere sin egen Mars-satsing.

STORE PLANER: Tesla-sjef Elon Musk. Foto: REUTERS / Rebecca Cook / NTB scanpix
STORE PLANER: Tesla-sjef Elon Musk. Foto: REUTERS / Rebecca Cook / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tesla-sjef Elon Musk har store ambisjoner.

Han vil ut i verdensrommet. Og som en del av den prosessen ønsker han å utvikle et system med høyhastighetsinternett fra satellitter. Musk selv varslet ideen i et intervju med Bloomberg før helga.

Lukket møte På et lukket arrangement i Seattle i helga lettet han ytterligere litt på sløret. Ifølge Seattle Times fortalte han der at planen med satellittene er å skaffe inntekter til å finansiere romsatsingen og sørge for at det blir mulig å reise til Mars.

Ifølge Business Insider er Google villige til å investere og samarbeide med Musk om satellittprosjektet. SpaceX-prosjektet skal i avtalen være verdsatt til 10 milliarder dollar.

Teknologigigantene ønsker å tilby nett med fiberhastighet. Og ved å bruke satellitter håper de å kunne gi befolkningen i områder som i dag har skrall nettdekning muligheten til å koble seg på med samme hastighet som i mer tettbygde strøk.

Som Tek.no beskriver, ser Musk for seg hundrevis av satellitter i en høyde på beskjedne 1200 kilometer, noe som er langt nærmere jorda enn tradisjonelle kommunikasjonssatellitter.

Han håper å kunne gjennomføre planen innen fem til ti år.

Gjenbrukbare raketter Gode nyheter for de som befinner seg på fjell, vidder eller langt til skogs, og som ønsker nettilgang, med andre ord. Musk lover at det skal være overkommelige priser. Men målet er altså å generere inntekter, som skal finansiere Mars-drømmen hans, skriver Bloomberg.

I SpaceX-prosjektet forsøker Musk å utvikle gjenbrukbare rakettsystemer, som vil gjøre dyre romfartsoppdrag mye billigere og tilgjengelig for mange flere. I dag pleier de første trinnene på bæreraketter å dumpes mer eller mindre ukontrollert i havet. I fjor greide de å myklande en rakett i Atlanterhavet på historisk vis, etter oppskyting til Den internasjonale romstasjonen ISS

Musk håper på en romfartsrevolusjon, og drømmer om å kunne sende mennesker til Mars.