Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tesla når rekordhøy aksjeverdi

La fram sine tall i dag.

VANT KÅRING: Tesla ble i fjor vinneren av Folkets favorittbil. Nå er aksjeverdien også rekordhøy. Gode tider for butikksjef hos Tesla på Skøyen i Oslo, Kjell -Arne Wold. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
VANT KÅRING: Tesla ble i fjor vinneren av Folkets favorittbil. Nå er aksjeverdien også rekordhøy. Gode tider for butikksjef hos Tesla på Skøyen i Oslo, Kjell -Arne Wold. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag la Tesla fram sine tall for det siste kvartalet i fjor. Det har gjort at aksjen har steget til rekordhøyder. Ved 22.30-tiden var Tesla-aksjen verdsatt til 223 dollar per aksje, noe som er den desidert høyeste aksjekursen noen sinne for Teslas del, skriver E24.no.

Ifølge E24 skal selskapet være verdt omtrent 30 milliarder dollar, noe som tilsvarer tre ganger verdien av Norsk Hydro.

En naturlig årsak til at akjsekursen gikk så kraftig i været kan forklares ved at resultatet var langt bedre enn ventet.

Vil øke salget I Teslas rapport kommer det fram at bilprodusenten solgte 6892 biler av toppmodellen Model S i løpet av fjorårets fjerde og siste kvartal, og at de leverte totalt 22 477 biler i 2013.

Forventningene for neste år skal være å øke produksjonen Model S til 35 000, en 25 prosent økning fra året før, heter det i rapporten.

Det skal de klare ved blant annet å produsere flere biler i uka, fra rundt 600 til 1000. Allerede nå advarer de at dette tallet kan begrenses på grunn av utfordringen med å skaffe nok batterier.

Arbeider med ny modell I rapporten skriver også Tesla at de er godt i gang med sin nye modell, Model X, som skal være klar for levering til kunder i starten av neste år.

KJØRER HVER SIN: Jens Kratholm og Ellen Bostad Røsnes kjører ofte etter hverandre i hver sin el-bil av merket Tesla Roadster. Foto: Privat
KJØRER HVER SIN: Jens Kratholm og Ellen Bostad Røsnes kjører ofte etter hverandre i hver sin el-bil av merket Tesla Roadster. Foto: Privat Vis mer

De forventer å teste den nye modellen mot slutten av året.

Gründer, hovedaksjonær og daglig leder Elon Musk har vært opptatt av at Tesla skal gire opp egen produksjon av batteri til bilene. I rapporten skriver selskapet at planene om en egen gigafabrikk for batterier.

Tesla vant i november i fjor Dagbladets kåring av Årets Bil.

Hele Norges coronakart