FØRSTE OPPKJØP: I forrige uke annonserte Tesla at de hadde kjøpt opp selskapet Riviera Tool LLC, noe som fikk stor oppmerksomhet - og førte til at fartsblinde investorer kastet penger inn i aksjene til et nedlagt selskap med liknende navn.
 Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB scanpix
FØRSTE OPPKJØP: I forrige uke annonserte Tesla at de hadde kjøpt opp selskapet Riviera Tool LLC, noe som fikk stor oppmerksomhet - og førte til at fartsblinde investorer kastet penger inn i aksjene til et nedlagt selskap med liknende navn. Foto: Toru Hanai / Reuters / NTB scanpixVis mer

Tesla-oppkjøp sendte aksjene til værs

I feil selskap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Tesla for noen dager siden annonserte oppkjøpet av selskapet Riviera Tool LLC, kastet investorene seg rundt i aksjemarkedet.

Men ikke alle studerte navnet på aksjene like nøye.

Det førte til at aksjene i selskapet Riviera Tool Co steg til værs, til tross for at dette selskapet ble lagt ned for åtte år siden.

Nedlagt Selskapets aksjer ble tatt av den amerikanske børsen i 2007, og eiendelene overført til et nytt selskap. Det er dette selskapet Tesla har kjøpt opp og vil døpe om til Tesla Tool & Die.

Oppkjøpet fikk mye oppmerksomhet ettersom det er Teslas første. I tillegg sikrer oppkjøpet selskapet tilstedeværelse i Michigan, bakgården til de tre store amerikanske bilselskapene Ford, Chrysler og General Motors.

Opp 4400 prosent I sin iver etter å sikre seg gevinst på oppkjøpet, trodde fartsblinde investorer at de unoterte aksjene til Riviera Tool Co, omsatt på gråmarkedet, var aksjene til det nye Tesla-selskapet. Som for øvrig ikke er tilgjengelige for salg i det hele tatt.

Fem over fem dagen etter Tesla-oppkjøpet, skrev Detroit Free Press at de potensielt verdiløse aksjene hadde steget til 22 cent, opp 4400 prosent fra dagen før. Tidligere på dagen hadde aksjen en topp på 60 cent, en oppgang på 10 000 prosent.

12 minutter seinere satte de amerikanske finansmyndighetene en stopper for handelen, og det er uklart om de vil la den bli gjenopptatt.