Trafikkulykke:

Tesla-sjåfør fiklet med mobilen. Krasjet rett i sperrevogner og skapte trafikkaos

Fikk førerkortet beslaglagt.

SKAPTE TRAFIKKAOS: En Tesla-sjåfør fiklet med mobilen. Så gikk det veldig galt. Foto: Joakim Fjeldli / Presse30.no
SKAPTE TRAFIKKAOS: En Tesla-sjåfør fiklet med mobilen. Så gikk det veldig galt. Foto: Joakim Fjeldli / Presse30.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ved 19.50-tida krasjet en Tesla-sjåfør rett inn i noen sperrevogner på nordsiden av Hanekleivtunnelen utenfor Holmestrand i Vestfold.

Politiet i Søndre Buskerud melder på Twitter at trafikken går sakte begge retninger etter hendelsen, hvor ingen personer ble skadet. Klokka 20.50 sier operasjonsleder til Dagbladet at trafikken har løst seg opp noe, men at det fortsatt går tregt på E18 i Vestfold.

- Sjåføren krasjet rett inn i sperrevognene som var satt opp i forbindelse med veiarbeid på stedet. Sperrevognene ble dyttet lang av gårde og inn i andre biler. Det er store materielle skader, sier Christian Gulli, operasjonsleder i Søndre Buskerud politidistrikt, til Dagbladet.

Han opplyser førerkortet til den mannlige Tesla-sjåføren i 50-åra er beslaglagt.

- Holdt han en høy hastighet?

- Nei, det vet jeg ikke, men han har erkjent å ha fiklet med mobilen i forkant av at han krasjet, som jo kan ha vært en medvirkende årsak til at ulykken skjedde, sier Gulli.

Operasjonslederen sier at politiet nå oppretter sak og at føreren er anmeldt med grunnlag i veitrafikkloven paragraf 3, hvor «Enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade og slik at annen trafikk ikke unødig blir hindret eller forstyrret.»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer