TENKER FRAMOVER: Genierklærte Elon Musk står bak Tesla og SpaceX. Nå snakker han om flyvende biler. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
TENKER FRAMOVER: Genierklærte Elon Musk står bak Tesla og SpaceX. Nå snakker han om flyvende biler. Foto: Benjamin A. Ward / DagbladetVis mer

Tesla-sjef Elon Musk: - Vi kunne definitivt laget en flyvende bil

Mannen bak PayPal, SpaceX og Tesla innrømmer at han har tenkt mye på hvordan man kan lage flyvende biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Han er kjent for å være en mann som sier ting som høres for godt ut til å være sant - og deretter realisere det.

Derfor har et tilsynelatende vanlig intervju med Elon Musk (42) i den britiske avisa Independent gått verden rundt.

- Kanskje vi lager en flyvende bil, bare for moro skyld.

Flyvende bil Fra en annen mann hadde folk flest tolket det som en spøk. Men Musk tar man på alvor. Han har brukt millionene han tjente fra salget av den nettbaserte betalingstjenesten PayPal til å etablere flere suksess-selskaper, blant annet el-bilprodusenten Tesla og romfartsselskapet SpaceX.

- Jeg har tenkt ganske mye på det, sier Musk.

- Vi kunne definitivt laget en flyvende bil - men det er ikke den vanskelige delen. Utfordringen er hvordan man kan lage en flyvende bil som er veldig trygg og stillegående. Hvis det er en bråkebøtte vil folk bli misfornøyde.

Musk har også planer om å lage en undersjøisk bil.

- Vi vil lage en ubåt-bil. Den kan gå fra å være en ubåt til en bil som kan kjøre opp på stranda. Kanskje vi til og med lager to-tre slike, men det er ikke snakk om noe mer. Det er muligens ikke noe vi selger, for markedet for undervannsbåter er ganske lite.

Britisk lansering Musk ble intervjuet av Indepentent i London i forbindelse med den britiske lanseringen av Tesla S. Ifølge CNN er rattet på høyre side, og selskapet har tidligere gått høyt ut - og sier de håper den britiske kongefamilien er interessert i bilen.

Men Teslas inntog på de britiske øyer har ikke gått upåaktet hen. Elon Musk sier at han ønsker ladestasjoner overalt, men måtte bite i et surt eple da forhandlinger med Ecotricity ikke gikk rette veien. Sjefen, Dale Vince, kom også med en rekke beskyldninger mot Tesla om at de bøllet seg inn på markedet.

- Jeg har ikke en gang møtt fyren. Innledningsvis prøvde vi å jobbe med ham, men da han kom med masse forskjellige krav tenkte vi «Vel, greit, da jobber vi ikke med deg», og så saksøkte ham oss, sier Musk til Independent.