Kunstig intelligens

Tesla-sjefen advarer: - Kunstig intelligens er den største faren sivilisasjonen vår står overfor

Elon Musk mener det haster med å gjøre noe før robotene tar over.

SKREMT: Toppsjef for Tesla, Elon Musk, advarer mot kunstig intelligens. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo
SKREMT: Toppsjef for Tesla, Elon Musk, advarer mot kunstig intelligens. Foto: REUTERS/Shannon Stapleton/File Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

NEW YORK (Dagbladet): Den profilerte toppsjefen for Tesla, Elon Musk, var særdeles tydelig da han lørdag deltok på en konferanse med USAs guvernører.

- Kunstig intelligens er den største faren sivilisasjonen vår står overfor. Jeg har tilgang på den fremste formen for kunstig intelligens, og jeg synes folk burde være virkelig bekymret for det, sier Musk, ifølge Fortune.

Han ber guvernørene om å bidra med lovreguleringer for å hindre at maskinene tar over.

- Proaktiv

- Kunstig intelligens er et rart tilfelle hvor vi trenger proaktiv regulering i stedet for reaktiv regulering. Innen vi er reaktive med kunstig intelligens, er det for seint, sier Musk.

Kunstig intelligens er et forskningsfelt innenfor datateknologien som konstruerer datasystemer som er «intelligente». Det innebærer systemer som er i stand til å løse problemer og lære av egne erfaringer. Et eksempel er blant annet teknologien som brukes i førerløse biler.

Musk er selv kjent for å satse dristig på framtidsprosjekter. Men i en omfattende artikkel i Vanity Fair forklarer han hvorfor han er skremt over hvordan teknologiindustrien i Silicon Valley stormer til for å omfavne kunstig intelligens. Derfor kjemper han nå for redde menneskeheten fra å miste kontrollen over maskinene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer