Tesla-sjefen selger aksjer for 5 milliarder

Elon Musk selger aksjer for 5 milliarder kroner og Tesla trenger penger for å produsere Model 3.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Tesla var en av vinnerne på Nasdaq onsdag, med en oppgang på 3,2 prosent. Aksjen snudde imidlertid ned i etterhandelen, etter at det ble kjent at gründeren, Elon Musk, skal selge aksjer for 600 millioner dollar, tilsvarende 5 milliarder kroner.

På det meste var aksjen ned over 3 prosent i etterhandelen.

Elon Musk selger 2.777.901 aksjer for betale skatt på utøvelsen av mer enn 5,5 millioner aksjeopsjoner, heter det. Det er opsjoner som for øvrig gir han anledning til å kjøpe aksjer til en kurs på 6,63 dollar.

Ulike anbefalinger Aksjesalget til Musk kommer i forbindelse med at Tesla gjør en emisjon på 1,4 milliarder dollar, tilsvarende 11,65 milliarder kroner, for å finansiere produksjonen av Tesla Model 3, skriver The Street. Det må selskapet gjøre fordi pengene renner ut av selskapet i strie strømmer.

Rett i forkant av aksjesalget og emisjonen kom Goldman Sachs med en kjøpsanbefaling på aksjen. The Street har en salgsanbefaling på aksjen.

6. april advarte for øvrig Musk, ifølge CNBC, selv mot å shorte aksjen. Han mente det sannsynligvis ville være uklokt. Den dagen sluttet aksjen på 265,42 dollar.

I etterhandelen onsdag sluttet aksjen på 210 dollar og aksjen har dermed falt nesten 21 prosent på litt over en måned.

Stygge tall Tesla har ennå ikke blitt en økonomisk suksess. I årene 2013, 2014 og 2015 tapte selskapet tilsammen 1,26 milliarder dollar (10,5 milliarder kroner) av en omsetning på 9,26 milliarer dollar (77 milliarder kroner).

I 1. kvartal 2016 tapte Tesla 278,4 millioner dollar (2,3 milliarder kroner) av en omsetning på 1,15 milliarder dollar (9,5 milliarder kroner).

Prospektet for emisjonen og aksjesalget

Flere økonominyheter: Aksje faller markert etter Fredriksen-exit
To nordmenn på gjev Forbes-liste
Fondsforvaltere venter en tøff sommer