RØYKER: Tesla-sjef Elon Musks røykte det som skal ha vært en marihuana-sigar i et intervju sendt torsdag kveld. Dagen etter stupte aksjen. Foto: NTB scanpix
RØYKER: Tesla-sjef Elon Musks røykte det som skal ha vært en marihuana-sigar i et intervju sendt torsdag kveld. Dagen etter stupte aksjen. Foto: NTB scanpixVis mer

Tesla-sjefen røykte marihuana på podcastinnspilling:

Tesla stupte etter Elon Musks marihuanarøyking

Tesla-aksjen kraftig ned etter sjefens siste påfunn.

Tesla-sjef Elon Musk drakk whisky og røykte marihuana under innspillingen av den populære podkasten «The Joe Rogan Experience», ledet av komiker Joe Rogan, torsdag kveld.

Innspillingen ble strømmet live og er nå lagt ut på YouTube for Rogans godt over tre millioner abonnenter.

I det over to timer lange intervjuet snakket de om alt fra flammekastere og kunstig intelligens til kolonisering av verdensrommet, men det er omgangen med marihuana som har fått Internett til å reagere.

- Jeg er ingen marihuana-røyker, og gjør det nesten aldri. Jeg synes ikke det er bra for produktiviteten, sa Tesla-sjefen, før han tok et trekk av det Rogan beskrev som en joint bestående av tobakk blandet med marihuana, som er lovlig i California, der podkasten ble spilt inn.

Konsekvenser på børsen

Allerede før børsen åpnet fredag morgen amerikansk tid, var Tesla-aksjene sunket med 1,4 prosent, ifølge Bloomberg. Seks minutter inn i fredagens handel hadde aksjene gått ned 8,9 prosent, etter at elbilprodusentens regnskapssjef Dave Morton annonserte sin avgang.

Utover dagen tok aksjen seg litt opp, men endte likevel med en nedgang på 6,3 prosent da handelen stengte på Wall Street.

Rogans podkast er for tiden blant USAs mest populære, og Musks opptreden er hans første offentlige siden han i august tvitret at han vurderte å ta Tesla av børs. Twitter-meldingen førte til en gransking fra det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC).

SEC gransker for tiden også elbilprodusenten for å finne ut om de kan ha villedet investorer i forbindelse med produksjonsproblemer med Model 3.

Tvil om Musks helsetilstand

Forbindelsen mellom Musk og selskapets aksjekurs er påfallende. For tre uker siden stilte han opp på et åpenhjertig intervju med The New York Times, der han innrømmet søvnproblemer og massivt arbeidspress.

Det førte til at Tesla-aksjene stupte med 9 prosent dagen etter.

TEST: Elon Mussk tester en ubåt i barnestørrelse, i håp om at den kan være til hjelp i grotta i Thailand. Video: Elon Musk / CNN Vis mer