Tesla til krig mot delstater som forbyr dem å selge biler direkte til kundene

Den første som verver ti Tesla-kjøpere, får en ny bil gratis.

VERV EN VENN:  For å kompensere for et salgsforbud i visse delstater i USA, har Tesla startet en vervekampanje. Den som verver ti Tesla-kjøpere først, får en splitter ny bil helt gratis. Foto: Tesla / Splash / NTB Scanpix
VERV EN VENN: For å kompensere for et salgsforbud i visse delstater i USA, har Tesla startet en vervekampanje. Den som verver ti Tesla-kjøpere først, får en splitter ny bil helt gratis. Foto: Tesla / Splash / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I mange år har Tesla slitt med ulike amerikanske delstaters regelverk for hvordan bilkjøp skal foregå.

I mange stater, for eksempel Texas og Arizona, krever myndighetene at bilsalg skal foregå gjennom tradisjonelle bilforhandlere.

Tesla har alltid vært litt utradisjonelle i sin måte å drive forretninger og lage biler på, og har derfor alltid solgt biler direkte til kundene - uten mellomledd. For å fortsette salgssuksessen uten å bøye seg for noen delstaters bilsalg-regelverk, har de startet en vervekampanje.

- Geriljakrig Og den aller første som klarer å verve ti Tesla-kjøpere, får den nye Tesla-SUV-en, den såkalte X-modellen, gratis. Det skriver det amerikanske nyhetsnettstedet Wired.

- Dette er vår måte å kjempe en geriljakrig mot noen av bilselger-forbundene, sier Musk til Wired.

- Det kan i alle fall bli noe som hjelper oss der hvor vi fortsatt blir holdt tilbake av eksisterende lovgivning, legger han til.

Men det er også noe å hente for den som ikke er først ute, eller den som klarer å verve flest. Verver du én Tesla-kjøper, får du 1000 dollar i rabatt på din neste Tesla.

Fabrikk-omvisning Verver du fem får du omvisning på Tesla-fabrikken i Nevada, og verver du ti kjøpere, får du muligheten til å kjøpe en spesialutgave av den neste Tesla-modellen.

Spesialutgaven kalles «Founder Series Model X», og med i prisen får du alt av tilleggsutstyr du måtte ønske helt gratis. Før du mottar bilen, blir den i tillegg inspisert av Elon Musk, Tesla-grunnleggeren.

Venneanbefalinger Han beskriver vervekampanjen som et klassisk tilfelle av den beste reklamen man kan få: venner som anbefaler et produkt til hverandre.

- Hvis vi kan forsterke den effekten, så slipper vi å åpne så mange nye butikker i framtida, sier Musk.

Ifølge Wired koster det Tesla 2000 dollar for å selge en bil gjennom en tradisjonell bilforhandler. Vervekampanjen gjelder også i Norge.

GRUNNLEGGER:  Elon Musk, Tesla-grunnleggeren, her under sitt Oslo-besøk i 2013. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
GRUNNLEGGER: Elon Musk, Tesla-grunnleggeren, her under sitt Oslo-besøk i 2013. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer