HAR PROBLEMER: Et større antall biler av typen Model X tilbakekalles av Tesla. Foto: Tesla/NTB Scanpix
HAR PROBLEMER: Et større antall biler av typen Model X tilbakekalles av Tesla. Foto: Tesla/NTB ScanpixVis mer

Tesla tilbakekaller 11 000 biler

Seteproblemer med SUV-typen Model X.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det Elon Musk-frontede selskapet Tesla Inc. tilbakekaller 11 000 biler av typen Model X, ifølge CNBC.

Kanalen skriver at tilbakekallingen gjelder biler produsert mellom 28. oktober 2016 og den 16. august året etter, og at et seteproblem er årsaken. Problemet innebærer at disse potensielt kan bevege seg framover ved en kollisjon.

- Har ikke fått klager

«Under en nylig testing, oppdaget Tesla at et mindre antall kabler i andre seterad i enkelte Model X-biler fra 2016 og 2017 måtte tilpasses», står det i en pressemelding fra bilprodusentene, referert til av CNBC.

«Selv om Tesla ikke har fått inn klager, og heller ikke kjenner til ulykker i forbindelse med problemet, gjennomfører vi en frivillig tilbakekalling slik at vi kan undersøke de aktuelle bilene», heter det videre i pressemeldingen.

Tilbakekalte i april

Meldingene om problemene kommer to år etter at de første bilene av typen Model X havnet på markedet.

Tesla markedsfører bilen som «den tryggeste noensinne». Dette er imidlertid ikke første gang produsenten har tilbakekalt biler.

Tilbake i april tilbakekalte Tesla til sammen 53 000 av biltypene Model X, samt søstermodellen Model S. Årsaken var en «potensiell produksjonsfeil» knyttet til bilens elektroniske håndbrekk.

- Vi tror ikke at dette problemet noensinne vil kunne lede til farlige situasjoner for våre kunder, og vi har ikke registrert en eneste ulykke eller skade som følge av dette. Likevel, med et ønske om å være i overkant forsiktige, kommer vi til å bytte ut disse delene for å forsikre oss om at det ikke dukker opp noen problemer, skrev Tesla på sine hjemmesider den gang.