Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tesla tilbakekaller biler:

Tesla tilbakekaller 53 000 biler - rammer også nordmenn

Problemer med det elektroniske håndbrekket.

TILBAKEKALLER BILER: Den amerikanske elbilprodusenten Tesla tilbakekaller 53 000 biler. Foto: Justin Sullivan / AFP / Getty / NTB Scanpix
TILBAKEKALLER BILER: Den amerikanske elbilprodusenten Tesla tilbakekaller 53 000 biler. Foto: Justin Sullivan / AFP / Getty / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tesla tilbakekaller 53 000 biler av typen Model S og Model X. Tilbakekallingen kommer som følge av det som skal være en «potensiell produksjonsfeil» knyttet til bilens elektroniske håndbrekk, melder selskapet i en pressemelding.

- Har ikke registrert ulykker

Selskapet skriver at tilbakekallingen gjelder biler som er produsert mellom februar og oktober i 2016.

- Vi tror ikke at dette problemet noensinne vil kunne lede til farlige situasjoner for våre kunder, og vi har ikke registrert en eneste ulykke eller skade som følge av dette. Likevel, med et ønske om å være i overkant forsiktige, kommer vi til å bytte ut disse delene for å forsikre oss om at det ikke dukker opp noen problemer, skriver Tesla på sine hjemmesider.

Selskapet opplyser at tilbakekallingen gjelder biler over hele verden. Det finnes en rekke Tesla-modeller av denne typen, produsert i det aktuelle tidsrommet, i Norge. Det er solgt 2.183 biler av modell X i Norge etter at den kom i salg i fjor sommer, mens det i desember 2016 var solgt omtrent 11.600 biler av modell S, skriver NTB.

- Et proaktivt tiltak

Tesla skriver at de snart vil ta kontakt med alle deres kunder som eier en av de aktuelle bilene. Kommunikasjonssjef i Tesla Norge, Even Sandvold Roland, bekrefter overfor Dagbladet at selskapet allerede har sendt ut en mail til sine norske kunder.

Han understreker at tilbakekallingen er «et proaktivt tiltak vi gjør for å være helt på den sikre siden, selv om vi ikke tror at denne saken er grunn til bekymring for våre kunders sikkerhet».