TEST - Jagland kompromissløs, de andre mer forsonlige TEST

Oslo (NTB-Kristin V. Aanensen): Arbeiderpartiet vil være kompromissløst i den økonomiske politikken. De øvrige opposisjonspartiene inntok en mer forsonlig holdning overfor den nye regjeringen i trontaledebatten torsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

På papiret skulle den to dager lange maratondebatten dreie seg om Jagland-regjeringens trontale og regjeringserklæringen fra den nye sentrumsregjeringen. I realiteten ble det en generell debatt både om samarbeidsklimaet videre og i stor grad om hvem som har den riktige historiske fremstilling av de siste års politiske hendelser.

I sin nye opposisjonstilværelse skal Ap være både kompromissløst, knallhardt og konstruktivt, slo Aps parlamentariske leder Thorbjørn Jagland fast i debattens første innlegg.

- Vi vil være kompromissløse når det gjelder ansvarlighet i den økonomiske politikken, knallharde i fordelingspolitikken, men konstruktive når det gjelder å finne løsninger innenfor ansvarlige rammer og en rettferdig fordeling, sa Jagland.

- Regjeringen kan snakke om verdier, den kan nedsette så mange verdikommisjoner den vil, men det har ingen mening hvis den ikke selv har mot til å fortelle det norske folk at alle ikke kan få mer på alle områder, sa den tidligere statsministeren.

Han kritiserte regjeringen for ikke å gi forpliktende signaler om å bidra i et trepartssamarbeid for en etter- og videreutdanningsreform.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer