TESTAMENTFORVIRRING I PHUKET: Dødsfallet til en nordmann som bodde i Patong i Phuket har skapt stor forvirring i Thailand, etter at hushjelpen hans skal ha fortalt om et testamente hvor det angivelig står at han vil donere bort formuen sin til veldedighet. Foto: REUTERS/Kin Cheung
TESTAMENTFORVIRRING I PHUKET: Dødsfallet til en nordmann som bodde i Patong i Phuket har skapt stor forvirring i Thailand, etter at hushjelpen hans skal ha fortalt om et testamente hvor det angivelig står at han vil donere bort formuen sin til veldedighet. Foto: REUTERS/Kin CheungVis mer

Testamentmysterium etter at nordmann døde i Phuket

Nasjonale aviser: Har testamentert bort 18 millioner kroner. Politiet og advokat: Dette kjenner vi ikke til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dødsfallet til en 50 år gammel nordmann i Phuket har skapt oppstyr i Thailand.

50-åringen døde på lørdag, etter å ha vært syk i lengre tid, og dagen etter skrev en større thailandsk avis at nordmannen hadde testamentert bort en formue på rundt 18 millioner kroner til veldedighetsorganisasjoner i Phuket.

En annen nasjonal avis skrev at mannen ville donere bort rundt tre millioner kroner av formuen sin til organisasjoner som hjelper barn og eldre i den thailandske provinsen.

Funnet av hushjelpen Det var 50-åringens hushjelp som fant nordmannen livløs i hjemmet hans i Patong. Det var også hun som meldte fra om dødsfallet. Hushjelpen skal ha fortalt en thailandsk avis at arbeidsgiveren hadde bedt henne gå til politiet hvis han døde, og fortelle dem at han hadde lagt et testamente på et trygt sted i huset. 

Hushjelpen sa at det i testamentet sto at mannen ville donere bort formuen sin til veldedighetsorganisasjoner for barn og eldre i Phuket, som et uttrykk for sin takknemlighet overfor Thailand.

Politiet har imidlertid ingen opplysninger som bekrefter dette, skriver lokale medier.

- Jeg har snakket med advokaten som er ansvarlig for dødsboet. Han bekreftet at han ikke kjenner til noe testamente, sier politietterforsker Thawatchai Srimai til en lokalavis.

- Jeg har ingen anelse om hvordan disse ryktene oppsto, sier han videre.

Ikke nevnt i avhør Politibetjent Akanit Danpitaksart sier til en annen avis at hushjelpen ikke nevnte det påståtte testamentet da politiet avhørte henne dagen etter dødsfallet.

- Jeg aner ikke hvor denne informasjonen kommer fra, sier han.

Politiet har heller ikke funnet noe testamente eller annet skriftlig materiale som indikerer at nordmannen ville donere bort pengene sine.

50-åringen har bodd i Phuket i mer enn ti år, og eide blant annet 21 feriehus som han leide ut til utenlandske turister.

- Han hadde ingen thailandsk kone eller andre slektninger i Thailand. Politiet har kontaktet den norske ambassaden så de kan kontakte familien hans i Norge, sier politietterforsker Thawatchai Srimai.

Dødsårsaken er trolig relatert til hjertesykdom eller astma.

- Vi kan bekrefte at en 50 år gammel nordmann er funnet død, og at pårørende er varslet. Ambassaden følger opp dødsfallet på vanlig måte, sier pressevakt i Utenriksdepartementet, Svein Mikkelsen, til Dagbladet.