Tester giftgass på kvinnelige fanger

Terrorregimet til Kim Jong Il i Nord-Korea tester stridsgass på fanger. Noen av de sykeste og svakeste fangene plukkes ifølge vitner ut for å dø i eksperimenter for landets kjemiske våpenindustri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lee Sun-ok var selv fange i en av regimets straffekolonier i Koreas gulag. Men hun var privilegert, og hadde jobb i leirens administrasjon. Hun har klart å flykte, og har fortalt flere historier til amerikanske kongressrepresentanter.

Livløse og blødende

En dag i februar 1990 var hun vitne til dette:

«Jeg så ut av vinduet. Jeg så mange fanger som lå i en skråning. De blødde fra munnen, og lå livløse på marken, omgitt av en slags røyk. Blant dem gikk vakter med gassmasker, de samme maskene jeg hadde gitt sjefen for vaktene tidligere på dagen.»

Det var The Sunday Times som i går brakte historien om det siste stalinistiske regimets program for utvikling av kjemiske våpen.

«Forsøksdyra» i dette eksperimentet med det som sannsynligvis var sennepsgass, var 150 syke og svake kvinner som ikke lenger var verdifulle som arbeidskraft i en av Nord-Koreas mange slavearbeidsleirer.

Færre til bords

Vaktene hadde selv plukket ut de 150 svakeste kvinnene som fikk en smertefull død i et eksperiment. Det var Lee som fikk ordre om å gi beskjed til kjøkkenet om at man denne februardagen skulle lage den vanlige rasjonen middag til de mannlige fangene, men 150 færre rasjoner enn vanlig til de kvinnelige.

Menneskerettighetsaktivister samler nå bevis mot Kim Jong Il og hans regime fordi de tror at Kim kan bli fjernet av USA på samme måte som Saddam Hussein.

Flere vitner til Kims terrorregime har kommet over grensa til Kina, og er avhørt av sørkoreansk eller amerikansk etterretning.

PROSESS: Kim Jong II (t.h.) for retten?