Testet ny ebola-vaksine på fire aper - ingen av apene ble smittet

Men dessverre gikk ikke alt etter planen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Et av verdens fremste forskningssentre innenfor medisin, NIH, publiserte i går nye resultater knyttet til det som muligens skal være en vaksine mot ebola-viruset.

Denne vaksinen ble testet på fire aper, som ble utsatt for ebola-viruset fem uker etter injeksjon. Og ingen av apene i NIH-testen ble smittet.

Dessverre var ikke alt bare fryd og gammen med denne vaksinen. Fordi: effekten denne vaksinen ga, varer ikke evig. Ti måneder etter første test, ble apene injisert på nytt med ebola-viruset, og da ble to av apene smittet.

- Delvis beskyttelse er bedre enn ingen, forteller Doktor Anthony Fauci, direktør i det nasjonale instituttet for allergi og infeksjonssykdommer i USA, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Direktøren forteller naturligvis at det langsiktige målet er at denne vaksinene skal ha en virkning som varer livet ut, og at dette skal prøves på mennesker om relativt kort tid.

Flere alternative vaksiner Parallelt med disse testene, gjøres det flere forsøk på å produsere en vaksine som kan virke mot sykdommen som til nå har tatt livet av over 2000 mennesker bare siden viruset blusset opp igjen i deler av Vest-Afrika i begynnelsen av juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer