Corona i Tromsø

Testkøer på opptil tre timer

Tromsø kommune oppklarer: Testkriteriene er de samme som før.

TESTING: Det har vært lange køer for corona-testing i Tromsø. Her fra forrige uke. Kommuneoverlegen i kommunen bekrefter at testregimet fremdeles er det samme. Foto: Veronica Turnage/NRK/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag holdt Tromsø kommune en pressekonferanse, kort tid etter at lederen ved coronasenteret i kommunen og ordføreren oppfordret alle til å teste seg.

Ordfører Gunnar Wilhelmsen opplyser at det er registrert to nye smittetilfeller i dag. Det er opptil tre timers ventetid for å ta test i kommunen, sier Wilhelmsen.

- Søndag ble vi igjen minnet på alvoret i situasjonen. Vi må forvente å stå i den smittesituasjon neste uke. I dag er det også lange køer. Dette viser at Tromsø-folk tar ansvar, sier han.

På kommunens nettsider er det en liste over steder som det har vært smitte. Har man vært der, må man testes, sier han.

Det er per nå ikke planlagt nye tiltak i kommunen, sier Wilhelmsen. Men de følger med når regjeringen legger fram nye tiltak tirsdag.

Kommuneoverlege Kathrine Kristoffersen presiserer rundt test-beskjeden.

- Det som er anbefalingen, er i tråd med FHIs testkriterier. Det betyr at de som oppfordres til å teste seg er de som har vært i risiko for smitte, fordi de er nærkontakter eller har vært på steder med risiko for smitte. Vi oppfordrer alle med symptomer til å teste seg, det samme ved innreise eller ved mistanke om smitte, sier Kristoffersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer