Corona

Testmangel: - Veldig bekymret

Forskere advarer: Den pågående mangelen på hurtigtester i Storbritannia er en «stor bekymring».

MANGEL: Det er mangel på hurtigtester i Storbritannia. Her fra et apotek i London, 29. desember 2021. Foto: Hollie Adams / AFP / NTB
MANGEL: Det er mangel på hurtigtester i Storbritannia. Her fra et apotek i London, 29. desember 2021. Foto: Hollie Adams / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I det siste har det vært stor mangel på hurtigtester i Storbritannia. Samtidig er smittetrykket høyt, og i går fikk britene nok en ny smitterekord: 183 037 smittede registrert i løpet av et døgn, ifølge Reuters.

Ifølge Independent sier professor Martin Marshall, leder for den britiske legeforeningen Royal College of General Practitioners, at covid-19 skaper store problemer.

- Covid sprer seg fortsatt som ild i tørt gress og det har enorme konsekvenser for helsevesenet generelt. Det vi ser er flere og flere pasienter som vi møter i allmennpraksis, med coronasymptomer.

Samtidig sier ledende forskere at den pågående mangelen på coronatester er en «stor bekymring» i forkant av nyttårsfeiringen, skriver Sky News.

Bekymret for nyttårsfeiringen

Professor Ravi Gupta, klinisk mikrobiolog ved Cambridge-universitetet, omtaler mangelen som en «stor bekymring».

- Fordi vi selvfølgelig allerede har så mange tilfeller at sannsynligheten for at et individ i et sosialt miljø på nyttårsaften er smittet, selv om vedkommende potensielt har testet negativt de siste 24 timene, er ganske høy.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.