Corona

Testmangel: - Veldig bekymret

Forskere advarer: Den pågående mangelen på hurtigtester i Storbritannia er en «stor bekymring».

MANGEL: Det er mangel på hurtigtester i Storbritannia. Her fra et apotek i London, 29. desember 2021. Foto: Hollie Adams / AFP / NTB
MANGEL: Det er mangel på hurtigtester i Storbritannia. Her fra et apotek i London, 29. desember 2021. Foto: Hollie Adams / AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I det siste har det vært stor mangel på hurtigtester i Storbritannia. Samtidig er smittetrykket høyt, og i går fikk britene nok en ny smitterekord: 183 037 smittede registrert i løpet av et døgn, ifølge Reuters.

Ifølge Independent sier professor Martin Marshall, leder for den britiske legeforeningen Royal College of General Practitioners, at covid-19 skaper store problemer.

- Covid sprer seg fortsatt som ild i tørt gress og det har enorme konsekvenser for helsevesenet generelt. Det vi ser er flere og flere pasienter som vi møter i allmennpraksis, med coronasymptomer.

Samtidig sier ledende forskere at den pågående mangelen på coronatester er en «stor bekymring» i forkant av nyttårsfeiringen, skriver Sky News.

Bekymret for nyttårsfeiringen

Professor Ravi Gupta, klinisk mikrobiolog ved Cambridge-universitetet, omtaler mangelen som en «stor bekymring».

- Fordi vi selvfølgelig allerede har så mange tilfeller at sannsynligheten for at et individ i et sosialt miljø på nyttårsaften er smittet, selv om vedkommende potensielt har testet negativt de siste 24 timene, er ganske høy.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer