Testosteron-valgkamp!

TRONDHEIM/OSLO (Dagbladet): De sa de kom for å se fotballkampen. Men det liknet atskillig mer på valgkamp da Thorbjørn Jagland og Kjell Magne Bondevik konkurrerte i stresskoffert-kasting på Lerkendal stadion i Trondheim i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette er virkelig blitt en liten testosteron-valgkamp, smiler SV-leder Kristin Halvorsen fra sidelinja, og konstaterer at valgkampen hittil er blitt kraftig mannsdominert.

Passet bra

- Jo, det passet bra, sier statsministeren om at det var berammet et besøk på Regionsykehuset i Trondheim (RiT) på akkurat samme dag som Molde spilte toppkamp mot Rosenborg.

- Nei, det var ikke helt tilfeldig at besøket var lagt til samme dag som fotballkampen, innrømmer Bondevik.

- Men jeg har lenge sett fram til å besøke kreftavdelingen på RiT. Jeg ville dratt dit uansett, legger han til.

- Er besøket på Lerkendal fotballkamp eller valgkamp?

- For meg er det primært fotball. Jeg er genuint fotballinteressert, sier statsministeren.

Pauseshow

Det liknet mest på valgkamp da både Bondevik og Jagland ble fulgt av en horde pressefolk både før og etter kampen.

I pausen poserte de også med hvert sitt supporterskjerf, og stilte opp i en uhøytidelig konkurranse i stresskoffert-kasting. Likevel nektet også Jagland for at det grundig pressedekte besøket på Lerkendal var valgkamp.

- Dette er fotball med litt moro, sier han.

Topper seg

- Det er noe som topper seg når du fører sammen visse politikere og noen salgsavhengige medier. Det er action-gutta begge steder, sier SV-leder Kristin Halvorsen.

- Jeg har prøvd intenst i denne valgkampen å unngå Hedstrøm, Kleppe og deres utspill fordi jeg vil unngå å holde liv i dem lenger enn nødvendig. Jeg vil heller ikke kaste bort oppmerksomhet på de andre som fjoller seg til, sier Halvorsen som er overbevist om at det viktigste for folk i valgkampen er skolepolitikk.

- Det er vanskelig å lage action ut av klasserom som går tom for luft klokka 12, men jeg har tro på at folk følger med likevel. Hvis ikke, må jeg vel begynne å kaste pulter.