Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Testresultatene klare

- Legene har utelukket leukemi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Legene har utelukket at det er leukemi. Det er andre muligheter, sier Leila Shahid, den palestinske utsendingene til Paris.

- Legene som behandler Arafat, sier at han mest sannsynlig lider av leukemi, meldte CNNs Christiane Amanpour fra Paris tidligere i dag.

Mye bedre

- Vi kan si at hans tilstand har blitt svært mye bedre både fysisk og psykisk fra i går til i dag, sier den palestinske diplomatene i en kort uttalelse, der hun ikke ville besvare spørsmål.

Leukemieksperter har undersøkt Arafat i dag for å finne ut om han har blodkreft. Det bekreftet palestinske kilder tidligere i dag. Og i kveld kom testresultatene.

Blodprøver har vist at Arafat har et lavt nivå av blodplater, noe som kan være et symptom på leukemi, men også en rekke andre sykdommer.

I går fikk Arafat behandling med tilførsel av blodplater på Hopital d'Instruction des Armees de Percy utenfor Paris.

Det var tidligere i dag CNN meldte at palistinske kilder sier at Arafats epoke er over.

- De sier at Arafat ikke lenger har full kontroll over alle sine åndsevner, og ikke lenger er i stand til å ta avgjørelser. Han kan si noen få ord, men kan ikke snakke sammenhengende, sa hun.

- Det er absolutt usant at Arafat skulle være ute av stand til å uttrykke seg sammenhengende, sier den palestinske nasjonale sikkerhetsrådgiveren Jibril Rajoub.

Abu Mazen overtar

Kanalen melder at Mahmoud Abbas, bedre kjent som Abu Mazen, tar over som PLO-leder.

Mazen er palestinernes utnevnte statsminister. Han grunnla PLO i 1957 sammen med Arafat, og blir ansett som intellektuell. Statsministeren var arkitekten under Oslo-prosessen, og har et nettverk med gode kontakter.

Han har gått offentlig ut mot den væpnede intifadaen.

PLO-møtet i Ramallah i dag er det første uten Arafat siden slutten av 60-tallet.

- Dette blir et vanlig helgemøte, der vi skal diskutere den politiske utviklingen, sa PLO-medlem Taysir Khaled til Reuters.

Før møtet sa medlemmene at det ikke var ventet politiske endringer.

- Jeg tror ikke noen vil ta avgjørelser så lenge Arafat er i live. Ting vil forbli slik de er nå, sa PLOs Hassan Khreishah.

MØTTE KONA:</B> Arafat til Frankrike i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media