LAGER AVLØP:  Redningsmannskap med gravemaskin jobber i natt for å gjenåpne tett kum og andre blokekringer i vannveiene ved sykehuset i Kristiansand. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
LAGER AVLØP: Redningsmannskap med gravemaskin jobber i natt for å gjenåpne tett kum og andre blokekringer i vannveiene ved sykehuset i Kristiansand. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.Vis mer

Tett kum førte til sykehusflom

- Nå er vannet på vei tilbake, sier informasjonssjef ved Sørlandet sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oversvømmelsen på sykehuset i Kristiansand ser ut til å være under kontroll.

- Det var en kum som var tett, men nå har vi kontroll på vannet, sier informasjonssjef ved Sørklandet sykehus Rune Nesdal Jonassen til Dagbladet rundt 22.30 søndag kveld. 

Sivilforsvar, brannvesenet og ingeniørvesenet har jobbet på spreng for å få kontroll over oversvømmelsen som har ført til stans i mottaket av intensiv- og røntgenpasienter ved sykehuset.

FLOM:  Vannet har i de siste timene flommet inn kjelleren til sykehuset i Kristiansand. Foto: Sondre Steen Holvik.
FLOM: Vannet har i de siste timene flommet inn kjelleren til sykehuset i Kristiansand. Foto: Sondre Steen Holvik. Vis mer

Terje Syvertsen, utrykningsleder Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) sier til Dagbladet at et trettitalls personer nå jobber på spreng for å få fjernet vannmassene som de siste timene har flommet inn i sykehuset.

-Ingeniørvesenet er her med gravemaskiner. Det er et vann som har gått over sine bredder på oversiden av sykehuset. Nå prøver gramemaskinene å lede vannet vekk. Vi vil fortsatt holde på i ganske mange timer før vi kan si vi har fått fjernet vannet, men det går den riktige veien, sier Syversen til Dagbladet.

 FLOM:  Ekstramannskaper jobber i natt med å få flomvannet ut av Sørlandet sykehus i Kristiansand. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET.
FLOM: Ekstramannskaper jobber i natt med å få flomvannet ut av Sørlandet sykehus i Kristiansand. FOTO: HENNING LILLEGÅRD/DAGBLADET. Vis mer