KAOTISK: Det kan komme rundt en halv meter snø i Rogaland i løpet av dagen. På E39 inn mot Stavanger er det skategående kø i morgentimene. Bildet er tatt på E-39 ved Bue ved en tidligere anledning.
Foto: Magnar Larsen / Scanpix
KAOTISK: Det kan komme rundt en halv meter snø i Rogaland i løpet av dagen. På E39 inn mot Stavanger er det skategående kø i morgentimene. Bildet er tatt på E-39 ved Bue ved en tidligere anledning. Foto: Magnar Larsen / ScanpixVis mer

Tett snøfall skaper trafikkaos i Rogaland

Kan komme en halvmeter snø i løpet av dagen - og om noen dager står Sør- og Østlandet for tur.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mange steder på Vestlandet har snøen falt tett i morgentimene i dag, noe som nå byr på utfordringer i trafikken.

- Snøfallet skaper problemer. I Bergen har det gått ganske greit, men fra Stord og sørover til Stavanger har det vært en del problemer. Vi har alt mannskap ute og gjør vårt beste, sier Hanne Norheim, vaktoperatør i Statens vegvesen på Vestlandet.

Statens vegvesen har foreløpig ikke fått inn meldinger om noen alvorlige ulykker. Både på Sola og Flesland har det vært forsinkelsen i flytrafikken i morgentimene på grunn av snøen, skriver bt.no.

Politiet i Hordaland advarer på Twitter: Meldt om glatt føre i store deler av Hordaland. Vi oppfordrer alle bilister til å kjøre forsiktig.

Flere trailere i grøfta I Haugaland melder politiet om at seks trailere står fast på brua over til Bokn på E39. Vegtrafikksentralen er varslet og anmodet om strøing.

Rundt klokka 10 blir det meldt om trafikale problemer på Riksvei 524 mellom Folderøyhamn og Gassasund på Bømlo, hvor flere biler og en trailer skal ha kjørt i grøfta, melder politiet.

En politipatrulje er på stedet og avhjelper med trafikkdirigering.

Klokka 10.58 ble det meldt om enda en ny trailer i grøfta på riksvei 542, sør for Folderøyham. Hangeren har sklidd av veien, og kommer seg ikke opp.

Det er spesielt Rogaland som har fått det meste av snøen. Temperaturene ligger på rundt null grader eller lavere.

Fortsetter å snø Ivar Hjellestad, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, forteller at snøen vil fortsette å lave ned i Rogaland gjennom hele dagen.

- Det har kommet en del, men det kommer mye mer. Det skulle ikke forundre meg om det kommer en halvmeter. Det gir seg litt på torsdagen, men så kommer det skikkelig styggvær på fredag igjen, sier Hjellestad.

- Det vil nok bli vanskelig for brøytemannskapene å rekke over alt i dag. I løpet av ettermiddagen kan det også komme litt vind, som gir en følelse av at det er kaldere, sier Hjellestad.

Utover fredagen er det Sør- og Østlandet som står for tur. Et lavtrykk trekker inn over Sør-Norge og kan gi vindkast opp i storm styrke.

Det er ventet rundt 20-30 centimeter snø, noe som kan skape store problemer i trafikken.

- Temperaturene blir betydelig lavere, så det er ikke sikkert snøen gir de skiglade noe å glede seg over, sier Hjellestad. 

BYGGER SEG OPP: Et lavtrykk bygger seg opp og beveger seg inn over Sør-Norge på fredag. Foto: Meteorologisk institutt
BYGGER SEG OPP: Et lavtrykk bygger seg opp og beveger seg inn over Sør-Norge på fredag. Foto: Meteorologisk institutt Vis mer