Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tett snøvær på Gardermoen

Det snødde svært tett på Gardermoen torsdag morgen, og informasjonsdirektør Knut Egil Hansen ved Oslo Lufthavn AS måtte konstatere forsinkelser på opptil en time og en del kanselleringer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det snør mye mer nå enn onsdag, men vi kjører på med alt vi har av brøyteutstyr og brøytemannskaper. Vi holder én rullebane åpen mens den andre brøytes, og så veksler vi fram og tilbake, sier Hansen.

Etter at det hadde snødd hele onsdag og natt til torsdag ble det målt 50 centimeter snø på Gardermoen klokken 7 torsdag morgen, mot 35 centimeter ett døgn før, får NTB opplyst ved Det norske meteorologiske institutt (DNMI).

Torsdag morgen var det et lite opphold på Gardermoen, før det altså kom et nytt snøvær som var enda tettere.

- Vi fikk i gang trafikken i dag uten store forsinkelser, men nå vil det nok dra seg opp mot en times forsinkelse for noen, sier Hansen.

Ved 9.30-tiden torsdag var det så langt registrert til sammen 15 kansellerte avganger og ankomster.

Meteorologisekretær Bjarne Farstad ved DNMI sier at det vil falle jevnt med nedbør i Oslo-området torsdag, men at det vil kommer me på kvelden og natt til fredag.

(NTB)