Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Tetter med sement

NSB Gardermobanen forkaster vanntett utstøping som løsning for å stanse lekkasjene i Romeriksporten og satser på fortsatt ettertetting med sement. Det får generalforsamlingen beskjed om i morgen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En ekspertgruppe på 21 personer jobber på spreng for å komme med forslag til hvordan tunnelen skal tettes permanent. Innen 18. november skal planen være klar. Men alt i morgen vil Gardermobanens generalforsamling bli forelagt en skisse som går ut på å fortsette og forbedre ettertetting av tunnelen.

Forslaget om å bygge en vanntett tunnel under problemområdet, slik Østmarkas Venner har tatt til orde for, blir forkastet. - Det vil være en ekstrem løsning som jeg anser for uaktuell, sier NSBs info-sjef Ove Narvesen.
På møtet får styreleder Arent M. Henriksen forhåpentligvis også svar på hvorfor lekkasjene i Romeriksporten oppsto og hvorfor det aldri ble vurdert å støpe vanntett tunnel under Lutvann.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!