- Tettere samarbeid mellom Hizbollah og al-Qaida

Den libanesiske Hizbollah-geriljaen knytter seg stadig nærmere til Osama bin Ladens terrornettverk al-Qaida, påstår etterretningsrapporter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De samarbeider om logistikk og opplæring til terroroperasjoner, ifølge amerikanske og europeiske etterretningsrapporter og terroreksperter.

Det nye samarbeidet demper tidligere motsetninger mellom Hizbollah, som har hovedsakelig sjiamuslimske medlemmer, og al-Qaida, som er dominert av sunnimuslimer. Ifølge informerte kilder samarbeider organisasjonene om eksplosiver, taktikk, hvitvasking av penger, våpensmugling og forfalskning av dokumenter, skrev Washington Post søndag.

Hizbollah avviser oppslaget i Washington Post og hevder opplysningene er spredt av amerikansk etterretning for å «lure verdensopinionen» og vende den mot Hizbollah.

Hizbollah, som ble grunnlagt av muslimske prester i Libanon i 1982, består av en politisk fløy med representasjon i nasjonalforsamlingen, og gerilja. USA plasserte Hizbollah på sin liste over utenlandske terrorgrupper i 1997. I motsetning til al-Qaida har Hizbollah aldri angrepet amerikanske mål på amerikansk jord, men holdes ansvarlig for drap på nærmere 300 amerikanere i utlandet de siste 20 årene.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer