Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Tettet billås med treflis

Politiet mener den bombesiktede 40-åringen tettet dørlåsen på passasjersida så hans fraseparerte kone ikke skulle oppdage bomben som lå i førersetet på bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

DRAMMEN (Dagbladet): 40-åringen er siktet for forsøk på overlagt drap etter at ekskona ble livstruende skadet av en bombe da hun satte seg inn i bilen sin på Åssiden i Drammen i januar i år. Bomben lå under ei jakke i førersetet på Golfen.

Tekniske undersøkelser har avdekket en treflis i dørlåsen på passasjersida av bilen. Denne trebiten gjorde det umulig å åpne døra med nøkkelen.

Politiet mener 40-åringen har sabotert låsen med trebiten for å hindre at kona åpnet døra på den siden. Dersom hun hadde gjort det, ville hun ha kunnet oppdage bomben i førersetet, og kanskje unngått å utløse den.

Identifisert jakke

Den 36-årige kvinnen har også tidligere måtte tilkalle låsesmed til hjemmet sitt etter at noen har puttet trebiter i låsen. Politiet mistenker den siktede for å ha gjort dette også.

Det er funnet spor av DNA-materiale fra en kvinne på trebiten. Det vil nå bli tatt DNA-prøver av den fornærmede kvinnen og andre kvinner som kan ha hatt kontakt med trebiten.

Dersom det ikke lar seg gjøre å finne hvem hudavskrapningene stammer fra, vil forsvaret kunne hevde at en ukjent person kan ha vært involvert i bombingen.

Før separasjonen var ekteparets samliv turbulent, og 40-åringen ble anmeldt av kvinnen flere ganger for vold og trusler, men anmeldelsene er trukket tilbake. Kvinnen ba også om at den siktede ble ilagt besøksforbud, men retten sa nei til dette to ganger.

Også ei dongerijakke står sentralt i saken. Politiet har identifisert jakka som lå over bomben i bilen, som av samme type som ei jakke den skadede kvinnen eide, og som hun mener befant seg i en koffert hos den siktede.

- Dette mener vi knytter siktede til åstedet, sa politiadvokat Monica Hanø i Søndre Buskerud tingrett i går. Tingretten varetektsfengslet 40-åringen i fire nye uker.

Gjentakelsesfare

I tillegg ble det i retten vist til at en entreprenør forteller at han solgte dynamitt til siktede. To arbeidskolleger som for et år siden dro på biltur fra Rjukan til Drammen med siktede, har forklart at han sa at han skulle «drepe kjerringa si med en bilbombe». En tredje kollega på denne bilturen kan ikke huske dette. Politiet begrunnet behovet for fengsling med gjentakelsesfare. Siktedes advokat, Frode Sulland, benrktet dette:

- De rettspsykiatrisk sakkyndiges gir 40-åringen de beste skussmål, og sier han ikke har personlighetsavvik som gir grunn til å frykte gjentakelse, sa Sulland.

KUNNE IKKE ÅPNES: Politiet mener 40-åringen har sabotert låsen på passasjersiden med trebiten for å hindre at kona åpnet døra og oppdaget bomben i førersetet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media