SKUTT OG DREPT: Det var bare noen dager til Tevin Terrell Price skulle feire sin 20-årsdag, men den muligheten fikk han aldri. Den 29. mai ble han skutt og drept utenfor en bilvask i Los Angeles mens moren hans så på. Grunnen var at han hadde på seg joggesko med feil farge. Foto: EPA/MICHAEL NELSON/NTB SCANPIX
SKUTT OG DREPT: Det var bare noen dager til Tevin Terrell Price skulle feire sin 20-årsdag, men den muligheten fikk han aldri. Den 29. mai ble han skutt og drept utenfor en bilvask i Los Angeles mens moren hans så på. Grunnen var at han hadde på seg joggesko med feil farge. Foto: EPA/MICHAEL NELSON/NTB SCANPIXVis mer

Tevin (19) ble skutt og drept foran moren fordi han ikke ville ta av seg sine røde joggesko

- Mamma, jeg vil ikke dø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det var bare noen dager til Tevin Terrell Price skulle feire sin 20-årsdag, men den muligheten fikk han aldri. Den 29. mai ble han skutt og drept utenfor en bilvask i Los Angeles mens moren hans så på.

Grunnen var at han hadde på seg joggesko med feil farge.

Konfrontert Hendelsen skjedde da Price, som var på bilvasken sammen med moren sin, forlot forretningen for å kjøpe sigaretter på en nærliggende butikk. Det sier politietterforsker Eric Crosson i Los Angeles-politiet til KTLA.

Det var her noen kom bort til ham og spurte tenåringen om hvorfor han hadde på seg de klærne han hadde.

- Han ble konfrontert av noen som spurte om han tilhørte en gjeng på grunn av at han hadde på seg noen røde plagg. Han nektet for at han hadde noen gjengtilhørighet, og gikk tilbake til moren sin, sier Crosson.

Moren til Tevin, Jennifer Rivers, sa at sønnen hennes ble konfrontert også etter at han kom tilbake til bilvasken av noen som krevde at han tok av seg joggeskoene.

- Han nektet å ta dem av seg og løp til meg. Jeg sa til ham «nå kjører vi» og satte meg i bilen, men før han kom seg inn løp den ene gutten rundt bilen og skjøt sønnen min to ganger i ryggen og i brystet.

- Mamma, jeg vil ikke dø Rice forsøkte desperat å stoppe gjerningsmannen, og løp etter ham mens hun ropte «stopp, hvorfor skjøt du sønnen min?», men han kom seg unna.

Tevin var fortsatt i live da Jennifer kom tilbake til åstedet der hennes yngste sønn lå på bakken.

- Å være vitne til at min sønn tigger og ber meg: «Mamma, jeg vil ikke dø. Jeg vil ikke dø, mamma. Hjelp meg» - det er vondt, sier hun til nyhetskanalen.

Feil farge i feil nabolag I ettertid har både politiet og familien bekreftet at Tevin ikke hadde noen form for tilknytning til gjengmiljøet i området. Han ble ganske enkelt et offer fordi han «hadde på seg feil farge i feil nabolag».

Denne uka ble det holdt en minnestund for 19-åringen som hadde blitt 20 år på mandag, og på et tidspunkt sang de frammøtte «Happy Birthday» for avdøde Tavin.

Han ble av venner og kjente beskrevet som en morsom og kjærlig ung mann som «elsket familien sin over alt på jord».

Ingen er foreløpig pågrepet i saken.

Gjenger At gjengene i Los Angeles, og andre steder i verden for den saks skyld, bruker klesplagg for å identifisere sin gjengtilhørighet, er ikke noe nytt.

Los Angeles-politiet har en oversikt på sine hjemmesider og her står det blant annet at «svarte gjenger» har en tendens til å identifisere seg ved å adoptere ulike farger. «The Crips» bruker fargene svart eller blått eller en kombinasjon av de to. «Blood-gjenger» bruker røde plagg som for eksempel capser eller bandanaer.

De skriver også at stadig flere gjenger nå har begynt å skifte ut «uniformene» sine for at de ikke skal være like lette for politiet å identifisere, og for å skjule sin tilhørighet.

I tillegg til klær er også smykker, grafitti for å markere territorier og spesielle former for våpen kjennetegn på at man er med i en kriminell gjeng. Balltrær, kniver, klubber og semiautomatiske skytevåpen (MAC 10, AK-47 og Uzier) er blant de foretrukne.

De skriver også at mange personer, som kanskje er helt i utkanten av gjengmiljøet, nøler med å identifisere seg selv som gjengmedlem, men at «rivaliserende gjengmedlemmer som skyter fra en bil som kjører forbi i fart ikke ser forskjell på om du er gjengmedlem eller bare en 'kompis'».