Texas-dommer nektet å vente 20 minutter på anke

Få timer seinere ble Michael Richards henrettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Texaneren Michael Richards ble dømt til døden for å ha voldtatt og drept en syvbarnsmor i 1986. 25. september i år ble han henrettet.

Nå anklages dommeren for en ankedomstol for å ha krenket Richards sine rettigheter. Ikke fordi han ble henrettet, men fordi dommeren nektet å ta i mot en anke etter kontortidens slutt klokken 17.00.

- Dommer Kellers handlinger førte til at Michael Richards ble nektet to grunnlovsfestede rettigheter, tilgang til domstolene og en rettferdig prosess, skriver de 20 advokatene i sin klage.

I timene før henrettelsen 25. september jobbet Richards forsvarere med en begjæring til USAs Høyesterett om å utsette henrettelsen.

For å kunne fremme begjæringen måtte de først fremme en begjæring til en ankedomstol i Texas. Selv om ankedomstolen ville avvist klagen, måtte en klage fremmes i Texas først før Høyesterett kunne behandle saken, skriver Ap.

Forsvarerne slet med dataproblemer og stort arbeidspress. Da klokken nærmet seg slutten på normal kontortid ringte forsvarerne til ankedomstolen og ba dem vente 20 minutter til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer