Texas går til sak mot flere delstater

Texas går til sak mot Georgia, Michigan, Pennsylvania og Wisconsin, og ber USAs høyesterett utsette valgdelegatforsamlingen 14. desember, da forsamlingen offisielt skal bekrefte valgresultatet og utpeke Joe Biden som vinner.

TILHENGERE: Trump-tilhengere under en markering i Texas 14. november. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman / AP / NTB
TILHENGERE: Trump-tilhengere under en markering i Texas 14. november. Foto: Jay Janner / Austin American-Statesman / AP / NTB Vis mer
Publisert

Texas hevder i søksmålet at delstatene Georgia, Michigan, Pennsylvania og Wisconsin har gjort en rekke feil i stemmeopptellingen, som de mener krever videre etterforskning, skriver New York Times.

Ifølge avisa ber Texas USAs høyesterett «gjøre noe med bruken av ulovlige valgresultater uten gjennomgang og ratifisering (godkjennelse, journ.anm.) av de saksøkte staters lovlige myndigheter».

På forespørsel fra president Donald Trump har stemmene blitt talt opp tre ganger i Georgia – og alle ganger vist at Biden vant majoriteten av stemmene. Trump har også kontaktet republikanere i Michigan og Pennsylvania i håp om å få endret valgresultatet der, noe han ikke har fått medhold i.

Han har også gått til sak for å få stemmene i Wisconsin, der Biden vant med nær 20 700 stemmer etter en opptelling, diskvalifisert.

En rekke juridiske eksperter kaller ifølge New York Times Texas’ søksmål «oppsiktsvekkende».

- Det ser ut til at vi har en ny leder i kampen om det «villeste søksmålet» fremmet for å utfordre valgresultatet, skriver blant annet Stephen I. Vladeck, jusprofessor ved Universitetet i Texas, på Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer