Texas-guvernør siktes for maktmisbruk

Guvernøren i Texas, Rick Perry, møtte tirsdag opp hos politiet for at de kunne ta fingeravtrykk og bilde av ham etter at han for to uker siden ble siktet for maktmisbruk.

I HARDT VÆR: Texas-guvernør Rick Perry er siktet for maktmisbruk. FOTO; Stewart F. House/Getty Images/AFP
I HARDT VÆR: Texas-guvernør Rick Perry er siktet for maktmisbruk. FOTO; Stewart F. House/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det jeg gjorde var lovlig og riktig. Denne siktelsen er i bunn og grunn en politisk handling for å oppnå i en domstol det som ikke kunne oppnås ved valg, sa Perry etter den 15 minutter lange prosedyren i tinghuset i Austin, en kort spasertur fra guvernørpalasset.

Siktelsen har kastet en skygge over Perrys planer om å stille til valg som republikansk presidentkandidat. Han stilte sist også, for to år siden, men ligger vanligvis blant dem med minst oppslutning på meningsmålingene over mulige presidentkandidater.

Perry ble fredag siktet av en jury i Austin i forbindelse med at han nedla veto mot å finansiere et overvåkingsorgan på statsadvokatens kontor som har gransket framstående republikanere i Texas.

Vetoet blir av mange ansett som et forsøk på å fjerne statsadvokat Rosemary Lehmberg, som er demokrat, og som i fjor ble tatt for fyllekjøring, men nekter å gå av.

Perry mener at han er offer for et angrep fra demokratene i Austin, den demokratisk-orienterte universitetsbyen og hovedstaden i det ellers republikansk-dominerte Texas.

Skulle han bli funnet skyldig i de to siktelsene, risikerer han fengsel i mellom fem og 99 år.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer