HENRETTET NATT TIL I DAG NORSK TID: Lester Bower (67) er den eldste som er blitt henrettet i Texas siden den amerikanske delstaten gjeninnførte dødsstraff i 1982. Foto; AP/Michael Graczyk/NTB Scanpix
HENRETTET NATT TIL I DAG NORSK TID: Lester Bower (67) er den eldste som er blitt henrettet i Texas siden den amerikanske delstaten gjeninnførte dødsstraff i 1982. Foto; AP/Michael Graczyk/NTB ScanpixVis mer

Texas har henrettet sin eldste dødsdømte: Lester (67) fikk giftsprøyta etter hele 30 år på dødscella

Siste anke avvist i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Lester Bower Jr (67) fikk den dødelige giften injisert i årene natt til i dag norsk tid, ble han den eldste som er blitt henrettet i Texas siden den amerikanske delstaten gjeninnførte dødsstraff i 1982.

Dødsdommen ble fullbyrdet etter hele 30 år på dødscella, skriver kten.com. Han fikk giftsprøyta i Texas klokka 18.20 lokal tid i går, og ble erklært død etter 18 minutter.

I 1983 ble han dømt for å ha skutt og drept på fire menn i en flyhangar i byen Sherman, nord for Dallas, skriver BBC.

Siste anke avvist 67-åringen har hele seks ganger bedt om å få dødsdommen omgjort i løpet av de tre tiårene han satt på dødscelle. Amerikansk høyesterett avviste hans siste anke kort tid før fullbyrdelsen av dødsdommen i går.

Ifølge BBC var Lester Bower Jrs siste ord som følger:

«Mye er sagt om denne saken. Mye er skrevet om denne saken. Ikke alt har vært sant. Nå er tida for skarpsindig sannhet over, og det er på tide å gå videre.»

Den henrettede 67-åringen har hele tida nektet for å ha drept de fire mennene i flyhangaren.

Bower har uttalt til påtalemyndigheten at han skal ha kjøpt flyet som de fire drepte mennene hadde i flyhangaren i Sherman, men at han aldri hadde dratt dit fordi han ikke ville tilkjennegi overfor sin kona at han hadde gått til et så stort innkjøp.

Mente Bower løy Han var aldri tidligere tatt for noe kriminelt da han ble drapsdømt i 1983, og livnærte seg av å selge kjemikalier.

Påtalemyndigheten har hevdet at Bower dro til hangaren for å kjøpe flyet, men at det endte med at han heller stjal flyet og drepte de fire mennene.

Videre mener påtalemyndigheten at de har bevist at Bower løy om at han aldri oppsøkte hangaren. De skal også ha funnet deler av det stjålne flyet hjemme hos ham.

Nattens henrettelse var den åttende i Texas så langt i 2015.