Texas har henrettet sin eldste dødsdømte: Lester (67) fikk giftsprøyta etter hele 30 år på dødscella

Siste anke avvist i går.

HENRETTET NATT TIL I DAG NORSK TID: Lester Bower (67) er den eldste som er blitt henrettet i Texas siden den amerikanske delstaten gjeninnførte dødsstraff i 1982. Foto; AP/Michael Graczyk/NTB Scanpix
HENRETTET NATT TIL I DAG NORSK TID: Lester Bower (67) er den eldste som er blitt henrettet i Texas siden den amerikanske delstaten gjeninnførte dødsstraff i 1982. Foto; AP/Michael Graczyk/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Da Lester Bower Jr (67) fikk den dødelige giften injisert i årene natt til i dag norsk tid, ble han den eldste som er blitt henrettet i Texas siden den amerikanske delstaten gjeninnførte dødsstraff i 1982.

Dødsdommen ble fullbyrdet etter hele 30 år på dødscella, skriver kten.com. Han fikk giftsprøyta i Texas klokka 18.20 lokal tid i går, og ble erklært død etter 18 minutter.

I 1983 ble han dømt for å ha skutt og drept på fire menn i en flyhangar i byen Sherman, nord for Dallas, skriver BBC.

Siste anke avvist 67-åringen har hele seks ganger bedt om å få dødsdommen omgjort i løpet av de tre tiårene han satt på dødscelle. Amerikansk høyesterett avviste hans siste anke kort tid før fullbyrdelsen av dødsdommen i går.

Ifølge BBC var Lester Bower Jrs siste ord som følger:

«Mye er sagt om denne saken. Mye er skrevet om denne saken. Ikke alt har vært sant. Nå er tida for skarpsindig sannhet over, og det er på tide å gå videre.»

Den henrettede 67-åringen har hele tida nektet for å ha drept de fire mennene i flyhangaren.

Bower har uttalt til påtalemyndigheten at han skal ha kjøpt flyet som de fire drepte mennene hadde i flyhangaren i Sherman, men at han aldri hadde dratt dit fordi han ikke ville tilkjennegi overfor sin kona at han hadde gått til et så stort innkjøp.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer