Texas henrettet mann med en gift som ingen vet hvem har laget

Produsenten er ikke kjent.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En mann som var dømt for å ha knivdrept ei tenåringsjente, er henrettet med gift i Texas i USA, tross en anke som følge av at produsenten bak giften ikke er kjent.

Tommy Lynn Sells (49) og hans advokater hadde bedt om å få utsatt henrettelsen fordi de ønsket å vite hvem som har produsert legemidlene i den dødelige injeksjonen.

Men klagen ble ikke tatt til følge, og natt til fredag ble han henrettet i et fengsel i Huntsville i Texas, opplyser delstatsmyndighetene.

Sells advokater mener at det er umulig å være sikker på at henrettelser med giften er humane og i overensstemmelse med grunnloven når myndighetene ikke vil oppgi hvilken produsent som står bak giften.

Sells var dømt for å ha drept ei 13 år gammel jente i 1999, men han var i tillegg mistenkt for å ha drept mange andre. Han tok på seg ansvaret for i alt 70 drap, ifølge amerikanske medier.

Sells er den 15. personen som blir henrettet i USA i år og den femte i Texas, som er den delstaten i USA som henretter flest mennesker, ifølge et informasjonssenter for dødsstraff.

(NTB)

<strong>DRAPSDØMT:</strong> Tommy Lynn Sells (49) og hans advokater hadde bedt om å få utsatt henrettelsen fordi de ønsket å vite hvem som har produsert legemidlene i den dødelige injeksjonen. Foto: AP / NTB scanpix
DRAPSDØMT: Tommy Lynn Sells (49) og hans advokater hadde bedt om å få utsatt henrettelsen fordi de ønsket å vite hvem som har produsert legemidlene i den dødelige injeksjonen. Foto: AP / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer