Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Texas henrettet psykisk syk mann

Til tross for at FN ba om å stoppe avlivningen.

IKKE HØRT:  FNs spesialrapportør for utenomrettslige og vilkårlige henrettelser, Christof Heyns, opplyser om at det er brudd på reglene om dødsstraff å henrette personer som lider av psykososiale funksjonshemninger. Foto: Pankaj Nangia / AP Photo / NTB Scanpix
IKKE HØRT: FNs spesialrapportør for utenomrettslige og vilkårlige henrettelser, Christof Heyns, opplyser om at det er brudd på reglene om dødsstraff å henrette personer som lider av psykososiale funksjonshemninger. Foto: Pankaj Nangia / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Yokamon Hearn ble dømt til døden for å ha bortført og drept en mann under en bilkapring i 1998.

Medisinsk sakkyndige slo fast at han hadde en hjerneskade, forårsaket av morens alkoholmisbruk under svangerskapet og forsømmelse da han var barn.

34-åringens forsvarer greide likevel ikke å overbevise retten om dette og spare ham for dødsstraff.

Amerikansk høyesterett lot seg heller ikke påvirke av en bønn fra FNs spesialrapportør for utenomrettslige og vilkårlige henrettelser, Christof Heyns, og avslo onsdag søknaden om benådning. Få timer senere ble Hearn henrettet.

- Det er et brudd på reglene om dødsstraff å henrette personer som lider av psykososiale funksjonshemninger, mener Heyns.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media