Texas-mann fikk 20 års fengsel for terrortrusler

Har gjentatte ganger ytret ønske om å delta i hellig krig mot amerikanske mål.

DØMT: På dette bildet er Bujol jr. på vei inn i et rettslokale i Houston i Texas i 2010. Nå er han dømt til 20 år i fengsel. Foto: AP Photo/Pat Sullivan, File/NTBScanpix
DØMT: På dette bildet er Bujol jr. på vei inn i et rettslokale i Houston i Texas i 2010. Nå er han dømt til 20 år i fengsel. Foto: AP Photo/Pat Sullivan, File/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 30-åring fra Texas som har konvertert til islam, ble torsdag dømt til 20 års fengsel for å ha planlagt terroraksjoner.

Barry Walter Bujol jr. ble pågrepet i mai 2010 etter å ha vist falsk legitimasjon i et forsøk på å snike seg om bord i et lasteskip ved kai i Houston.

Militante islamister Skipet skulle til Algerie, og Bujol medga i avhør at han ønsket å reise til Jemen for å slutte seg til militante islamister.

Ifølge FBI hadde han også tre ganger tidligere forsøkt å reise fra USA til Midtøsten, men ble stanset hver gang.

Etterforskningen avdekket hvordan han hadde kommunisert med den radikale islamisten Anwar al-Awlaki via e-post og gjentatte ganger ytret ønske om å delta i hellig krig mot amerikanske mål.

Dømt Under rettssaken medga Bujol at han ønsket å forlate USA for «å bli en bedre muslim», men han nektet for at han ønsket å slutte seg til en militant gruppe.

Torsdag falt dommen som lød på 20 års fengsel, 15 år for planlegging av terroraksjoner mot amerikanske mål og fem år for bruk av falske identitetspapirer.

- Vi tar ikke lett på saker som har med nasjonal sikkerhet å gjøre. Denne saken og den suksessfulle måten den ble løst på, viser vår vilje til å gjøre samfunnet til et tryggere sted å leve, sier en talsmann for påtalemyndigheten, Kenneth Magidson.

(NTB)