- Texas-milliardær svindlet kunder for 55 milliarder

Beskyldes for omfattende og verdensomspennende svindel.

KNYTTES TIL MILLIARD-SVINDEL:  Robert Allen Standford, her fotografert under et intervju med Reuters 1. mai i fjor, skal gjennom tre selskaper ha svindlet kunder for 55 milliarder kroner. Foto: REUTERS/Joe Skipper/Scanpix
KNYTTES TIL MILLIARD-SVINDEL: Robert Allen Standford, her fotografert under et intervju med Reuters 1. mai i fjor, skal gjennom tre selskaper ha svindlet kunder for 55 milliarder kroner. Foto: REUTERS/Joe Skipper/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Texas-milliardær og cricket-entusiast Sir Allen Stanford og tre av selskapene hans siktes for «massiv pågående svindel». Det amerikanske kredittitilsynet (SEC) mener han er skyldig i bedrageri i forbindelse med salg av verdipapirer verdt 8 milliarder dollar, eller 55 milliarder kroner.

I dag slo de til mot lokalene til Stanford Financial Group i Houston i Texas, melder blant annet BBC News, AP og Reuters.

Også to av Stanfords nærmeste medarbeidere er siktet.

- Vi er iferd med å avdekke et bedrageri av sjokkerende størrelse, og med tentakler spredd utover i verden, sier  SEC-direktør Rose Romero i en pressemelding.

Samtidig ble det klart at en dommer har gitt ordre om at Stanfords verdier skal sperres, samtidig som det er utnevnt en bobestyrer som skal ha overoppsyn med disse verdiene.

Også to av Stanfords nærmeste medarbeidere er siktet.

Salg av finansielle produkter Svindelen knyttes til salg av et velkjent spareprodukt kalt, Certificat of Deposit (CD). CD-er har det til felles med sparekontoer at de er forsikret og 100 prosent sikre, men kundene har ikke tilgang til pengene i en gitt periode.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer