Texas saksøker myndighetene for å hindre at syrere bosetter seg

Første familie kommer etter planen fredag.

VIL IKKE BOSETTE: Texas ønsker ikke å bosette syriske flyktninger, for sikkerheten til statens innbyggere. Foto: NTB Scanpix
VIL IKKE BOSETTE: Texas ønsker ikke å bosette syriske flyktninger, for sikkerheten til statens innbyggere. Foto: NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den amerikanske staten Texas går til sak mot myndighetene og en flyktningorganisasjon i landet.

Grunnen er at de ønsker å forhindre at to familier med syriske flyktninger skal bosette seg i staten, melder New York Times.

Den første familien, på seks medlemmer, skal etter planen komme til Texas fredag.

Senator Greg Abbott lovet i forrige måned at ingen syriske flyktninger skal få bosette seg i Texas i lys av terrorangrepene i Paris.

Onsdag tok justisminister i Texas, Ken Paxton, saken til retten. Texas vil hindre syrerne i å bosette seg på grunn av «bekymringer for tryggheten og sikkerheten til innbyggerne i Texas».

Staten mener at myndighetene og organisasjonen som bosetter syrerne ikke har oppfylt kravene om å informere og konsultere med staten.

På bakgrunn av at de mener at kravene til bosetting ikke er oppfylt fra myndighetenes side, så ønsker Texas å innføre en midlertidig utestengelse av syriske flyktninger, skriver Texas Tribune.

President Barack Obama har bestemt at USA skal ta imot 10 000 flyktninger fra Syria det neste året. Texas skal ha bosatt 180 syrere siden krigen brøt ut i 2011.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram